Laura Heredia ha fet diana en el seu objectiu de ser als Jocs Olímpics
Esports

Laura Heredia aconsegueix una històrica classificació olímpica en pentatló modern

La pentatleta de Santa Coloma de Cervelló passa a la final dels Jocs Europeus de Cracòvia i s'assegura la presència a París 2024

Laura Heredia ha aconseguit aquest aquest dimarts el que mai cap pentatleta, catalana o espanyola, havia assolit abans. En passar a la final dels Jocs Europeus de Cracòvia, Heredia, de 23 anys, s'ha assegurat la seva classificació per als Jocs de París del 2024.

El pentatló modern, prova que combina l'esgrima, la natació, l'equitació la carrera i el tir, no té massa tradició en el nostre país. Tot i això Heredia, de Santa Coloma de Cervelló, n'és la vigent campiona europea sub-24.

Heredia s'ha classificat per a la final a Cracòvia, una final reservada a les 18 millors en una competició que atorga 8 places olímpiques.La norma olímpica que fa que només es pugui lliurar una plaça per país i el fet que entre totes les finalistes hi hagi només 8 nacionalitats ja atorga automàticament la plaça a Heredia que, d'aquesta manera, farà realitat el somni de disputar la competició olímpica.

No és una sensació nova a la família, ja que el seu germà Aleix ja va participar als Jocs de Tòquio 2020, també en pentatló modern.

El programa Campiones va dedicar un programa a Laura Heredia el passat mes de març: