Moment en què Mbappé marca contra Espanya traient profit d'una posició avançada (Reuters)
Futbol

La UEFA vol canviar la norma del fora de joc arran del gol de Mbappé a Espanya

L'organisme considera que l'àrbitre del França-Espanya "va obrar correctament" però que la norma "contravé l'esperit del joc"

La UEFA reformularà la norma del fora de joc després del gol del triomf de França davant Espanya (2-1) en la final de la Lliga de les Nacions, un gol "arbitrat correctament però que contravenia l'esperit del joc", ha explicat el cap d'arbitratge de l'organisme continental, Roberto Rossetti.

Rossetti ha afirmat que l'àrbitre del partit, l'anglès Anthony Taylor, va tenir una actuació correcta des del punt de vista del reglament:  

"Va prendre una decisió correcta basant-se en la norma existent i la seva interpretació oficial. No obstant això, la jugada ens demostra que la interpretació actual de la llei sembla entrar en conflicte amb l'esperit de la mateixa llei, que és evitar que qualsevol jugador s'aprofiti de la seva posició de fora de joc. La posició de la UEFA és que és possible millorar la redacció de la norma".

Rosetti ha afegit que la UEFA ja s'ha posat en contacte amb la FIFA i amb la International Board (IFAB), l'òrgan que regula les lleis del futbol, per revisar específicament la norma del fora de joc i que "discutirà solucions en la propera reunió del grup d'assessorament tècnic", prevista per al 27 d'octubre.    

 

Anar al contingut