Els jugadors francesos aixecant el títol de la Lliga de les Nacions (EFE)
FUTBOL Internacional

Espanya perd contra França la final de la Nations League amb un gol polèmic d'Mbappé (1-2)

La selecció espanyola ha fet un bon partit; s'ha avançat amb un gol d'Oyarzabal, però França ha decidit amb les seves individualitats i Benzema i Mbappé, amb polèmica, han capgirat el marcador

Imma Casares FerreiroActualitzat

A San Siro s'han enfrontat una selecció espanyola basada en un bloc que combina veterans i joves contra la França de les estrelles: Benzema, Griezmann i Mbappé com a super trident en atac. Luis Enrique ha donat continuitat al jove Gavi i, finalment, ha pogut comptar amb Ferran Torres, autor dels dos gols contra Itàlia que arrossegava problemes en un turmell.

Ha començat molt bé França amb una ocasió clara per Benzema. El davanter del Madrid s'ha anat dels centrals i d'Unai Simon, però Azpilicueta ha inhabilitat la passada del francès salvant el primer gol dels de Didier Deschamps. El potencial ofensiu de França en la primera part s'ha acabat en aquesta jugada. Tampoc no ha brillat la selecció espanyola en la faceta atacant. Sarabia ha rematat fàcil per Lloris i una falta de Marcos Alonso ha sortit desviada. Al minut 42, Varane ha deixat el terreny de joc lesionat. En el seu lloc ha entrat Upamecano.

Al descans s'ha arribat amb empat a zero. La selecció espanyola ha sortit a pressionar molt bé en la segona part i en el mimut 53 Ferran no ha arribat a la centrada de Sarabia desaprofitant una bona oportunitat per marcar. Inmediatament després, la rèplica francesa. Marcos Alonso ha estat més ràpid que Mbappé i ha evitat el perill. Del 63 al 66 s'han viscut tres minuts bojos a San Siro. Al 63, una combinació entre Mbappé i Benzema ha acabat amb la rematada de Theo al travesser. La selecció espanyola ha respost amb l'1 a 0 marcat per Oyárzabal. El jugador de la Reial Societat ha resolt amb un xut creuat amb l'esquerra que ha superat Lloris.

Els minuts trepidants han acabat amb el gol de Benzema al minut 66. El del francès ha estat un golàs amb la cama dreta; Unai Simon arriba a tocar la pilota, però no pot evitar que entri per l'escaire esquerra per marcar l'1 a 1. En tot el partit no s'havia vist la millor de Mbappé, però al minut 80 el francès ha aprofitat una badada defensiva per donar la volta al marcador. Mbappè ha batut Unai Simon amb un xut creuat. El VAR s'ha pres el seu temps abans de determinar que l'1 a 2 era vàlid, però la jugada no ha estat exenta de polèmica.

Oyarzábal ha disposat d'una ocasió claríssima per empatar al minut 88. El seu xut li ha sortit massa centrat i Lloris l'ha pogut blocar. Lloris també ha estat providencial quan en temps afegit ha refusat la rematada de Yeremi Pino. La selecció espanyola ha deixat molt bones sensacions, però Luis Enrique es queda sense el seu primer gran títol a nivell estatal.