Futbol

La Federació Italiana suspèn la pròxima jornada de Lliga de la Sèrie B i la C

Itàlia ha pres les primeres mesures després dels incidents provocats per la mort d'un aficionat de la Lazio per un tret d'un policia. La Federació Italiana ha suspès la pròxima jornada a la Sèrie B i C per aquests incidens. A la Sèrie A no hi ha jornada pels compromisos internacionals. A més, l'Observatori Antiviolència ha prohibit els viatges dels aficionats de futbol per seguir els seus equips en altres camps. L'organisme, que depèn del Ministeri d'Interior, també ha tancat al públic les zones del gol dels estadis de l'Atalanta, de Primera, i del Taranto, de Tercera.

Actualitzat

La policia d'Arezzo ha obert una investigació per homicidi imprudent al policia que diumenge va matar d'un tret un seguidor de la Lazio. L'advocat de la víctima entén que ha estat un homicidi voluntari. Els violents incidents entre la policia i els aficionats de diferents clubs a Itàlia han acabat amb 40 policies ferits i tres detinguts, segons un balanç de l'agència de notícies ANSA. El president de la Federació Italiana, Giancarlo Abete, ha assegurat que el futbol no es quedarà de braços plegats.

Malson, guerrilla urbana, diumenge maleït, infern... són alguns dels titulars que es poden llegir aquest dilluns a les portades dels diaris italians. Els greus incidents de diumenge, que van acabar provocant la suspensió de tres partits de Lliga, s'han saldat amb un mort, 40 ferits, tres detinguts i danys materials incalculables. La fiscalia ja ha dit que demanarà l'agreujant de terrorisme per als detinguts. Ara s'espera veure quines mesures es prendran per tallar una situació, que tothom considera molt greu.

La seu del Comitè Olímpic Italià mostrava aquest matí els senyals dels actes violents protagonitzats la nit de diumenge per dotzenes de seguidors del Lazio i del Roma, que, per una vegada, han unit les forces per mostrar la seva indignació per la mort de Gabriele Sandri.

A més de les oficines del CONI, algunes comissaries de policia romanes també mostraven els signes dels aldarulls, que han provocat una quarantena de ferits entre les forces de l'ordre i aficionats. Fins i tot s'han cremat autobusos, i els danys materials són incalculables. Tot i la gravetat dels disturbis, la policia només ha detingut tres "tifosi", que han estat acusats de devastació, saqueig, lesions i incendis. La fiscalia de Roma ha anunciat que sol·licitarà l'agreujant de terrorisme per als tres detinguts i que investigarà si els incidents són fruit de l'estratègia d'alguna organització política.

La premsa d'aquest dilluns parla d'episodis de "guerrilla urbana" per definir el que va passar diumenge a Itàlia i demana que es prenguin mesures ràpides per frenar aquesta violència. Els responsables polítics i futbolístics també han començat a reunir-se amb caràcter d'urgència per frenar aquesta onada de violència, que va començar de manera espontània arran de la mort de Gabriele Sandri, presumptament pel tret d'un dels policies que van anar a posar pau a una baralla entre aficionats en una gasolinera d'Arezzo. El pare de l'aficionat mort ha penjat aquest dilluns un cartell a la seva botiga, en què maleïa el responsable de la mort del seu fill. La botiga estava plena de flors i moltes persones hi han passat per mostrar el seu condol i el suport a la família.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut