Ivan Rakitic celebra el seu gol (EFE).
Ivan Rakitic celebra el seu gol (EFE).
Futbol

Itàlia, Bèlgica i Gal·les, tres noves seleccions classificades per a l'Eurocopa de França, i Rakitic marca amb Croàcia

Ja són tretze les seleccions classificades per a l'Eurocopa de l'estiu que ve, després de les tres que s'han afegit a la llista un cop finalitzada la penúltima jornada de la fase de classificació

Actualitzat

Tres equips més han segellat aquest dissabte la seva classificació per a l'Eurocopa de França del 2016. Itàlia, Bèlgica i Gal·les s'han afegit a una llista on figuren Àustria, la República Txeca, Anglaterra, Islàndia, Irlanda del Nord, Portugal, Espanya, Suïssa i França com a amfitriona.

En el grup H, Itàlia ha aconseguit els punts necessaris en derrotar l'Azerbaidjan per 1 a 3, en un partit senzill per als d'Antonio Conte. A falta d'una jornada per acabar aquesta fase, els transalpins són líders del seu grup, amb 2 punts més que Noruega. Els nòrdics s'han imposat a Malta per 2 a 0.

La tercera classificada és la Croàcia d'Ivan Rakitic, que ha guanyat Bulgària 3 a 0 amb un gol del blaugrana. El punt que van perdre als despatxos per culpa de l'esvàstica nazi que va aparèixer dibuixada a la gespa a Split el 12 de juny abans del partit contra Itàlia pot ser decisiu en l'última jornada per aspirar a desbancar els noruecs com a segons de grup.

El retorn de Gal·les i Bèlgica

Després de 57 anys sense ser-hi present, la Gal·les de Gareth Bale tornarà a participar en la fase final d'una Eurocopa. Tot i això, no han aconseguit la seva classificació d'una forma gaire lluïda, ja que han perdut contra Bòsnia per 0 a 2. La victòria de Xipre a Israel per 1 a 2 els ha donat el premi que volien en el grup B.

En aquest mateix grup, Bèlgica també ha aconseguit el seu bitllet. En el seu cas, pràcticament es donava per fet ja que el seu rival era una Andorra que encara no ha sumat cap punt. Davant els belgues, que tornen a una Eurocopa després de tres edicions absents, han caigut derrotats per 1 a 4.

L'última jornada d'aquest grup serà molt interessant, ja que és el més obert. Bòsnia, Israel i Xipre lluitaran per entrar a la repesca, i Bèlgica i Gal·les es disputaran l'honor de ser els primers del grup. I Andorra, totalment despenjada, intentarà com a mínim sumar 1 punt.

Holanda allarga l'agonia

En el grup A, Holanda encara aspira a entrar en la repesca, però Turquia no li regalarà res. Els holandesos, que han jugat totes les Eurocopes des de la del 1984 també a França, han vençut el Kazakhstan per 1 a 2. Els turcs, tercers amb dos punts més que els de Danny Blind, han superat la ja classificada República Txeca per 0 a 2, i jugaran l'última jornada contra la també classificada Islàndia.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut