Cazorla, felicitat pel seu primer gol (EFE)

Espanya s'assegura contra Luxemburg (4-0) la disputa de l'Eurocopa, mentre els seus aficionats xiulen Piqué

La victòria d'Espanya per 4 a 0 contra Luxemburg té, però, una cara amarga: les lesions de David Silva i Álvaro Morata. Tampoc ha estat una bona nit per a un Gerard Piqué que no deixa de ser xiulat pels seguidors espanyols.

Daniel AlentoActualitzat

La selecció espanyola ha sumat tres punts davant Luxemburgo (4-0), 2 més dels que necessitava per assegurar-se la classificació per l'Eurocopa de França del 2016. Cinc catalans han estat titulars en el bloc espanyol: Gerard Piqué, Marc Bartra, Jordi Alba, Sergio Busquets i Cesc Fàbregas. L'altra incògnita, a banda de si s'assoliria la desitjada classificació, era si l'afició de Logronyo se sumaria a la moda de xiular a Piqué.

La segona qüestió ha estat la primera a tenir resposta. El central del FC Barcelona ha tocat tres vegades la pilota en el primer minut de joc, i les tres vegades ha estat fortament xiulat pels aficionats de La Rioja. No ha estat fins al minut 15, després d'una bona acció defensiva, que Piqué ha pogut sentir com els que l'aplaudien guanyaven la partida als seus detractors. Una jugada aïllada, però. Els xiulets han tornat a recuperar força fins al final del joc. Els aplaudiments dels seus partidaris eren contrarestats pel soroll dels que el criticaven.

Els luxemburguesos s'han presentat amb un plantejament molt defensiu, amb els jugadors tancats i tallant el joc amb contundència. David Silva ha estat la seva primera víctima. En la segona entrada que rebia, en el minut 6, ha quedat lesionat (esquinç de turmell) i ha estat substituït. Álvaro Morata també ha deixat el camp per lesió en el minut 30, però en el seu cas en una acció fortuïta. La seva lesió, però, amb afectació del peroné, semblava la més greu.

Mentre l'atac dels de Del Bosque era constant, els visitants no han arribat a la porteria d'Iker Casillas fins els minut 39, un xut de Bensi que ha marxat fora. En els locals, amb Cesc distribuint, Cazorla ha xutat al travesser en el minut 22 i Morata ha tingut dues bones ocasions abans de lesionar-se. A tres minuts del descans, i després d'un xut que el porter Jouber ha rebutjat amb problemes, Cazorla ha recollit la pilota solta dins l'àrea per fer el primer gol de la nit.

En la segona meitat Espanya ha seguit dominant però sense concretar les seves jugades fins que una assistència de Cesc ha habilitat Paco Alcàcer, el substitut de Morata, per fer el 2 a 0 en el minut 66. Els de Del Bosque han començat a tenir ocasions clares fins que Alcàcer ha fet el seu segon gol de la nit en el minut 80 aprofitant una assistència de Jordi Alba. Els jugadors de Luxemburg han protestat que la pilota havia sortit per la línia de fons abans de la centrada del lateral blaugrana. A cinc minuts del final, Cazorla ha fet el 4 a 0. En les dues jugades ha participat un Nolito molt actiu, després d'entrar en el minut 76 en el lloc de Pedro.

Amb la classificació assegurada, Espanya tancarà aquesta fase de grups dilluns amb un partit a Kiev contra una Ucraïna que s'estarà jugant el seu bitllet per l'Eurocopa de França de l'estiu vinent.