El vicepresident del club, Perfecto Palacio; el president, Salvador Martí, i el cofundador Javier Mira toquen la campana durant la cerimònia de sortida a borsa (EFE)
Futbol

Intercity, l'equip que cotitza en borsa que ha aconseguit quatre ascensos en cinc anys

El primer rival del FC Barcelona a la Copa del Rei aquesta temporada exemplifica en totes les seves facetes el concepte de "futbol modern"

Abundi BorderaActualitzat

Ja se sap qui serà el primer rival del FC Barcelona a la Copa del Rei. Després d'estalviar-se de disputar les primeres rondes, el sorteig dels setzens de final ha deparat que els de Xavi Hernández s'enfrontin a l'Intercity, un equip de Primera RFEF desconegut per a molts que exemplifica en totes les seves facetes el "futbol modern".

Els alacantins han tombat el Cirbonero, en la primera eliminatòria, i el Mirandés, en la segona, i ara es toparan amb un dels grans favorits a emportar-se el títol. Tot i que disputen els seus partits en un camp municipal d'Alacant, l'Antonio Solana, demanaran poder jugar contra el Barça al Rico Pérez, l'estadi de l'Hèrcules.

 

 

Molts aficionats al futbol, els més puristes, no es miren amb bons ulls els clubs que no tenen història i massa social, però la realitat és que el projecte de l'Intercity és un dels exemples més evidents que els clubs start-up ja són una realitat.

Quatre ascensos en cinc anys

L'equip d'Alacant va néixer el 2017 amb la compra del GCD Sant Joan, un equip de Primera Regional Valenciana. A partir d'aquí, el club ha tingut un ascens meteòric, i ha aconseguit pujar de categoria quatre vegades en cinc anys

Actualment milita al grup 2 de la Primera RFEF, on comparteixen grup amb els catalans Nàstic, Barça B, Cornellà i Sabadell.

L'Intercity compta amb vuit vells coneguts blaugranes, Guillem Jaime i Frank Angong, que van arribar lliures aquest passat estiu, i Xemi, Oriol Soldevila, Carlos Carmona, Cristian Herrera, Pol Roigé i Benja.

L'Intercity i el Barça B van enfrontar-se a Primera RFEF aquesta temporada (@FCBarcelona_cat)

Gustavo Siviero, autor dels últims dos ascensos de l'equip, és l'entrenador, Jorge López, ex del Vila-real, València o Mallorca, el director esportiu i Juanfran Torres, exjugador de l'Atlètic de Madrid, és el vicepresident esportiu del club.

La història de l'Intercity

Fa cinc anys, Salvador Martí i Javier Mira, empresaris del sector de la tecnologia, van tenir la idea de crear un club start-up, buscant que la gent fos propietària de l'equip i, a més, hi pogués guanyar diners.

L'1 de novembre del 2021, l'Intercity es va convertir en el primer club d'Espanya a sortir a la borsa, igual que ho han fet en altres països clubs amb molta més història com la Juventus o el Manchester City.

Tot i els diners que provenen de la venda d'accions i de les ampliacions de capital, la clau del finançament del club és l'acord entre el grup Intercity i ABO, un fons d'inversió de Dubai que cobreix 4.900.000 euros en dos anys.

Els alacantins compten amb secció de bàsquet després d'absorbir l'històric Club Bàsquet Lucentum Alacant, que juga actualment a la LEB Or.

A més, també tenen equip femení, que milita en categories inferiors, futbol base, amb seu a San Joan, i equip de futbol sala, que disputa els seus partits a Crevillent.

Anar al contingut