Obres i actes esportius complicaran la circulació pel centre de Barcelona
La Rambla s'enfronta a la fase critica de les obres de remodelació (3Cat)
Barcelona

Setmana de mobilitat complicada a Barcelona amb obres i exhibició d'F1: consulta els talls

El passeig de Gràcia i la zona de la Rambla són els llocs neuràlgics de la ciutat que tindran més afectacions en la mobilitat

RedaccióActualitzat

Setmana complicada pel que fa a la mobilitat al centre de Barcelona.

Aquest diumenge a la nit han començat les restriccions de circulació a la Rambla per l'inici d'una nova fase de les obres de remodelació i dimecres hi haurà talls de trànsit al passeig de Gràcia amb motiu del Road Show de la Fórmula 1.

L'altre element que havia de complicar-ho tot encara més, la vaga de taxistes d'aquest dimarts, ha estat desconvocada aquest dilluns a primera hora.
 

Tallada la circulació a la Rambla en sentit mar

Des de les 22.00 de la nit de diumenge cap vehicle pot circular per la Rambla en sentit mar. És l'inici de les afectacions que viurà el trànsit de vehicles i vianants mentre duri la fase crítica de la important remodelació que s'hi fa.

Aquest matí de dilluns, la zona de la Rambla s'ha despertat amb nova mobilitat, que serà vigent durant els primers mesos d'obres. El conjunt de la remodelació s'allargarà gairebé tres anys.

Tot el trànsit en sentit muntanya, des de Colom fins a plaça Catalunya, passarà per la calçada de l'esquerra, a la banda Raval. Per tant, la circulació per la Rambla només serà ascendent i es mantindrà restringida als veïns, busos, taxis, accés a hotels, pàrquings i per a la distribució urbana de mercaderies.

Està previst habilitar quatre passos perquè els veïns del Gòtic i els vehicles d'emergència o mercaderies puguin travessar la Rambla d'una banda a l'altra. Aquests passos seran a l'altura de Portaferrissa, la Boqueria, carrer Ferran i la plaça Reial.

A la Virreina hi ha un punt d'informació amb tots els detalls de la modificació.

Modificacions en la circulació de la Rambla de Barcelona (324.cat)


Exhibició del Gran Premi de Fórmula 1

Una de les activitats prèvies al Gran Premi de Fórmula 1 que es farà el cap de setmana vinent a Montmeló, és l'anomenada Road Show, una exhibició dels monoplaces en ple centre de Barcelona, aquest dimecres.

Per aquesta Road Show s'hauran de tallar diversos carrers.

Les restriccions començaran dimarts, 24 hores abans de l'exhibició, i es faran de forma esglaonada. Afectaran el passeig de Gràcia entre la plaça de Catalunya i el carrer Aragó, i també els carrers transversals.

Durant el tall, no es permetrà el pas de vehicles particulars o comercials ni tampoc els de transport públic.

Dimecres, el dia de l'exhibició els vianants tampoc no podran travessar pel tram de passeig de Gràcia afectat.


Desconvocada la vaga de taxistes de dimarts

Els taxistes de Barcelona havien convocat una jornada de vaga de 12 hores per a aquest dimarts 18 de juny que encara hauria complicat més les coses, però aquest dilluns al matí l'han desconvocada.

Han decidit ajornar l'aturada després d'arribar a acords amb el Ministeri de Transports, l'Ajuntament de Barcelona i l'Institut Metropolità del Taxi (IMET), que inclouen més controls i sancions a plataformes com Uber o Cabify.

En concret, amb el Ministeri han acordat que la llei exigeixi més requisits a les empreses de VTC, i s'introdueixin més controls que hauran d'exercir les comunitats autònomes.

Amb l'Ajuntament i l'IMET, entre altres mesures han pactat recalcular les tarifes per "garantir el benefici raonable i incentivar l'oferta" i també proposar que els taxis puguin portar càmeres de vídeo.

Els taxistes volien ocupar dimarts el passeig de Gràcia, que quedaarà tallat per l'exhibició de la Fórmula 1 (3Cat)

La intenció dels taxistes era fer una aturada total dels seus serveis des de les 6 del matí fins a les 6 de la tarda, ocupant des de les 8 del matí la Gran Via i el passeig de Gràcia el dia abans de l'exhibició de Fórmula 1.

A diferència de la protesta del passat 28 de maig, ara la vaga la convocaven els principals representants del gremi a l'àrea metropolitana, com Élite Taxi, l'Associació Nova Generació de Taxistes (Anget), el Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC), Agrupació Taxi Companys (ATC) i Paktaxi.

En el comunicat d'Élite Taxi en què ha anunciat la desconvocatòria de vaga, han dit que mantenen les mobilitzacions previstes contra estacions d'ITV i també a l'Aeroport del Prat contra "el passotisme d'AENA".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut