Un concert al festival Primavera Sound de Barcelona (ACN/Jordi Borràs)

Ja es pot demanar el bo cultural de 400 euros per als joves que fan 18 anys el 2024

Hi ha un any per gastar-lo, per comprar entrades per a concerts, teatres i espectacles en viu, llibres, videojocs o CD, o bé subscripcions a plataformes musicals, audiovisuals o de premsa, entre d'altres

RedaccióActualitzat

A partir d'aquest dilluns, els joves nascuts l'any 2006 i que fan 18 anys aquest 2024 ja poden sol·licitar el bo cultural de 400 euros per gastar-lo en la compra de llibres, discos, videojocs i entrades de concerts, teatre o cinema, entre d'altres.

Segons ha avançat el BOE, el bo cultural, impulsat pel Ministeri de Cultura, es pot sol·licitar fins al 16 de setembre a través de la web www.bonoculturajoven.gob.es.

A l'ajuda hi poden accedir els joves de nacionalitat espanyola, aquells que tinguin residència legal a l'estat, els sol·licitants d'asil, desplaçats temporals o estrangers extutelats.

Segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), hi ha al voltant de 525.000 potencials beneficiaris a tot l'estat.

Des de la data de concessió, es podrà fer ús del bo durant tot un any en els més de 3.300 establiments adherits al programa a tot l'estat. El bo cultural jove funciona amb una targeta de prepagament que el beneficiari pot tenir de forma virtual al seu mòbil o que pot rebre de forma física a casa seva.


400 euros per a despeses diverses

Els 400 euros de la targeta prepagament estan dividits en: 100 euros per a productes físics, per exemple, llibres, premsa o discs; 100 euros per a productes digitals, com subscripcions a plataformes, premsa digital, pòdcasts o videojocs en línia, i 200 euros per a arts escèniques: música, teatre, òpera, cinema, dansa i museus.

Els joves podran destinar fins a 100 euros per gastar-los, per exemple, en llibres (3Cat)

Els joves interessats a sol·licitar el bo cultural jove poden fer el tràmit personalment o a través de la representació d'un adult.

Amb aquesta iniciativa, el Ministeri de Cultura pretén fidelitzar el públic més jove a la cultura de cara al futur, a més d'oferir un suport addicional al sector cultural.

 

Anar al contingut