L'estació de França
L'estació de França (Viquimèdia/Ingolf CC BY-SA 2.0)

Ja es poden demanar els descomptes del 50% al 90% en viatges d'estiu per a joves

Estiu Jove és una web que proporciona un codi únic als joves de 18 a 30 anys per viatjar amb descompte de l'1 de juny al 30 de setembre, en el segon any d'aquest programa

RedaccióActualitzat

Des d'aquest dilluns està operativa la pàgina web del Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible per apuntar-se al programa Estiu Jove de descomptes per viatjar en tren i autocar aquest estiu.

Els joves d'entre 18 i 30 anys que vulguin beneficiar-se dels descomptes han d'entrar a la web almenys 24 hores abans de comprar els bitllets, i hi obtindran un codi únic per aconseguir-los.

Aquest programa, que és el segon any que funciona, permet aconseguir descomptes d'entre el 50% i el 90% per viatjar per Espanya i per Europa fins a finals de setembre.

El govern espanyol hi destina 130 milions d'euros, i com a novetat d'aquest any, a més dels joves espanyols i de la Unió Europea, també se'n podran beneficiar els d'altres nacionalitats que resideixin legalment a Espanya.

Dos viatgers a punt de pujar a un tren de Renfe a l'estació de França de Barcelona (Europa Press)

Quins descomptes hi ha en tren i autocar

Els descomptes són els mateixos que l'any passat: el 90% en viatges en autocar de serveis regulars i en mitjana distància ferroviària convencional, i el 50% en l'Interrail de 10 dies en 2 mesos.

També tindran descompte del 50% els viatges en trens Avant i en els de llarga distància i alta velocitat, en aquest cas amb un màxim de 30 euros per bitllet.

Els descomptes es podran aconseguir en viatges entre l'1 de juliol i el 30 de setembre, mentre que l'any passat el període de descomptes va ser del 15 de juny al 15 de setembre.

Un tren d
El descompte per als trens AVE del programa "Estiu Jove" és del 50% i amb un màxim de 30 euros per bitllet (ACN/Gerard Escaich Folch) 

Aprovat fa 10 dies pel Consell de Ministres

El programa el va aprovar el Consell de Ministres el 4 de juny en forma de decret llei, i el govern espanyol espera que el Congrés l'aprovi definitivament aquesta setmana.

En aquest sentit, el ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, va afirmar que era una mesura a la qual "difícilment" ningú es pot oposar, i va negar que fos electoralisme haver-lo aprovat en plena campanya de les eleccions europees.

El ministre va aprofitar per fer un balanç de com va funcionar el programa l'any passat: segons va dir, es van registrar 2 milions de joves i 1,13 milions van aprofitar els descomptes.

Tots aquests joves van fer 4 milions de viatges i van fer servir 16.135 passis d'Interrail, i va acabar la presentació augurant que aquest any se superaran aquestes xifres.

L'anunci que aquest dilluns es posaria en marxa la web el va fer aquest dissabte el mateix ministre Puente a X/Twitter:

 

ARXIVAT A:
MobilitatRenfe
Anar al contingut