Ronaldinho ha aclarit que les seves crítiques eren falses (Europa Press)
Futbol

Ronaldinho ens va enganyar a tots: les seves crítiques eren ficció publicitària

"Jo mai abandonaria el Brasil", aclareix l'exblaugrana, i descobreix així l'agosarada estratègia de la firma patrocinadora de la "seleçao"

Redacció Esport3Actualitzat

Ronaldinho va tornar al primer pla de l'actualitat breument arran d'unes crítiques ferotges cap a la selecció brasilera actual. L'exblaugrana, que havia sigut un il·lustre integrant de la "canarinha", no es mossegava la llengua a l'hora de parlar dels seus successors: els atribuïa una falta d'empenta impròpia de l'equip i prometia que no veuria cap partit de la Copa Amèrica per aquest fet.

Per inesperades i per contundents, les seves paraules van fer la volta al món. Però un dia després, el mateix Ronaldinho s'ha encarregat de desvelar que les seves crítiques eren fingides i que buscaven alertar els aficionats sobre el fet de malparlar gratuïtament dels jugadors.

"Jo mai abandonaria el futbol brasiler. Mai. I aquestes paraules venien d'aficionats brasilers que vaig veure a internet. Imagina't llegir aquests comentaris abans de jugar. Fan baixar la motivació. El suport de l'afició fa una diferència enorme per al jugador i el que els nostres nois necessiten ara és suport."

Per l'exblaugrana, es tractava de fer entendre a l'opinió pública aquest missatge.

"Per això em vaig unir a aquest moviment que incentiva l'afició a enviar missatges de suport i confiança de cara a la Copa Amèrica."

En realitat es tracta d'una estratègia publicitària de la firma de desodorants que patrocina la selecció brasilera al torneig continental, i que té com a eslògan que "mai t'abandona". Una acció, com a mínim, arriscada, ja que els jugadors de l'actual selecció, com el blaugrana Raphinha, no van encaixar bé les paraules inicials de Ronaldinho. Altres llegendes, com Romário, es van mostrar públicament d'acord amb ell.

El Brasil debutarà a la Copa Amèrica el 24 de juny davant Costa Rica, a Los Angeles, i després s'enfrontarà amb el Paraguai i Colòmbia. Res d'això ho havia de veure Ronaldinho, que amb 44 anys té dos Mundials i una Copa Amèrica a les vitrines.

El Brasil buscarà la seva desena Copa Amèrica, després d'un 2023 per oblidar, amb més derrotes (cinc) que victòries (tres). Unes estadístiques que no es veien des del 1963.

Ronaldinho en un partit de llegendes (Europa Press)

Raphinha, en desacord

Caracteritzat per la seva alegria i màgia, les declaracions del Gaúcho han fet la volta al món. El primer jugador de la "canarinha" a reaccionar ha estat el blaugrana Raphinha.

"Ha estat una sorpresa per a mi i per al grup. Els que esteu a la premsa sabeu millor que jo que Ronaldinho mai ha fet una declaració així. De totes maneres, ha estat una sorpresa i no estic d'acord amb el que ha dit. Veiem determinació i ganes, i no estic d'acord que no hi hagi determinació ni ganes ni que els jugadors siguin mediocres. Estic totalment en desacord."

Fins i tot ha revelat una anècdota que, coneixent ara el motiu de les crítiques, s'entén una mica millor:

"Ens sorprèn més tenint en compte que fa uns dies li va demanar entrades a Vinícius; per tant, no té gaire sentit el que ha dit. Però en definitiva no hi estic d'acord perquè veig l'entrega que tots els jugadors tenen cada dia."

Anar al contingut