Lliga de Campions

Guardiola: "Hem de jugar amb cor, però també amb cap"

El tècnic del Bayern de Munic avisa que el seu equip no es resigna i intentarà la remuntada davant del Barça, però descarta un setge des del primer minut a la porteria blaugrana "perquè ells són perillosíssims al contracop"

Eloi SansaActualitzat

El tècnic bagenc no dóna per perduda l'eliminatòria contra el Barça però confessa que "sóc realista i no és el mateix remuntar-li un 3-1 al Porto que un 3-0 al Barça", diu.  Un resum de la seva roda de premsa: 

Com afrontar el partit: "Estem contents d'haver arribat a les semifinals. Anem 0-3 contra el millor equip dels últims 15 anys a Europa. La gent pensa que hem d'atacar però primer de tot hem de defensar bé i a partir d'aquí veurem el que passa".

La prudència de Luis Enrique: "Jo també sóc així. Ells tenen un gran avantatge però jo hagués fet el mateix. En 13 minuts ens van marcar tres gols i queda tot un partit. Nosaltres no ens podem lamentar pel resultat i hem de fer el nostre joc".

Rumors al Manchester City: He dit 200 milions de vegades que encara em queda un any de contracte, fins al 2016. Jo em quedaré aquí. Això és tot.

La velocitat de la pilota: "A mi m'agradaria fer un joc directe i a cada arribada fer un gol, però tinc la impressió que com més ràpid va la pilota més ràpid torna i ells en això són molt bons. Són molt perillosos al contracop. Som molt bons amb la pilota perquè és el seu estil, però a més li han afegit el fet del contracop. Nosaltres també som bons però ara no tenim a Robben ni a Ribéry, i hem d'adaptar el nostre joc a les nostres qualitats".

El control com a base: "No sé entrenar els meus equips de manera desorganitzada, per tant intentarem remuntar a partir del control. No serà fàcil, però intentarem fer-ho amb les qualitats específiques dels meus homes i després el partit parlarà per sí mateix".

Mentalitat: "Haurem de ser pacients. Òbviament, haurem d'atacar més del que ho vam fer a Barcelona. En primer lloc, haurem de jugar, i després veurem. No penso en les hipòtesi de si fem un gol al minut 10 o al 80. El problema no és la mentalitat. El que hem de fer és millorar la qualitat del nostre futbol en relació al que vam fer al Camp Nou i crear oportunitats. No vam ser capaços de crear-les a Barcelona i per això vam perdre".

Götze titular?: "És una opció. Per marcar gols has de tenir ocasions, i per això has de jugar bé a futbol. Necessitarem a Mario per marcar gols. Té qualitat per això".

Lewandowski: "S'ha adaptat molt bé venint del Dortmund. És un jugador fantàstic, fort en el joc aeri i molt ràpid i personalment estic molt content del seu rendiment. Evidentment està mermat. És millor jugar sense màscara que amb màscara, però els metges li diuen que encara l'ha de portar".

Reputació personal: "No penso en això, amb permís, això són merdes. Quan vaig ser a Barcelona vaig donar el millor de mí, ara que sóc aquí també. Al final, és suficient per als aficionats, els directius, els exjugadors, etc.? No ho sé, però jo sóc una persona feliç perquè sé que dono el millor de mi. No sóc bo o dolent en funció dels títols que guanyo. La clau i el que fa la diferència són els jugadors. Si el Bayern està content amb mi jo també estic content. Ho he guanyat tot al futbol i va ser un somni venir aquí. No em suicidaré si no guanyem".

Qüestió de fe: "Aquests jugadors han demostrat que ho volen aconseguir, però jo sóc entrenador i sóc realista. Perquè remuntar un 3-1 de Porto no és el mateix que un 3-0 en el Camp Nou. Demà ho intentarem des del primer minut. Però sense descontrol. Jo sé que la gent vol que ens posem a atacar i atacar des de l'inici, però no ho podem fer així. Hem de fer servir el cor, evidentment, però també el cap".  

Thiago i Neuer, baixes en l'últim entrenament

El Bayern de Munic ha fet l'últim entrenament previ al partit contra el Barça amb dues absències importants, les de Thiago Alcántara i Manuel Neuer. Segons ha explicat el conjunt alemany a través de les xarxes socials, el migcampista i el porter no s'han entrenat amb la resta dels seus companys sota les ordres de Pep Guardiola per "precaució" però tots dos estaran disponibles per enfrontar-se al conjunt blaugrana. "La seva presència està assegurada", ha puntualitzat el Bayern.

El campió de la Bundesliga ha fet una última sessió preparatòria a la seva ciutat esportiva i un cop més Guardiola no ha pogut comptar amb els lesionats Arjen Robben, Franck Ribéry, David Alaba i Holger Badstuber.

  

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut