Ciccone, en l'arribada a meta
Ciccone s'ha imposat a la segona etapa de la Volta, amb arribada a Vallter (EFE)
Ciclisme

Giulio Ciccone, guanyador de la segona etapa de la Volta a Catalunya

El ciclista italià s'imposa a l'esprint a Evenepoel i Roglic, en un final molt ajustat

Redacció Esport3Actualitzat

Giulio Ciccone ha guanyat la segona etapa de la Volta, de 165 quilòmetres, amb inici a Mataró i arribada a l'estació de Vallter 2000.

L'etapa s'ha decidit, un altre cop, en l'esprint final. Ciccone s'ha colat entre Evenepoel i Roglic, guanyador de la primera etapa, que als últims metres estaven liderant la cursa. Tots tres han entrat junts a meta.

Així hem viscut els últims metres d'etapa:


En la classificació general, Roglic conserva el primer lloc, mantenint un mínim avantatge de 6 segons sobre Ciccione i Evenepoel.

Ciccone, amb Evenepoel i Roglic
El ciclista italià s'imposa a l'esprint final a Evenepoel i Roglic, en un final molt ajustat (EFE)

 

Marc Soler ha estat el millor català, ha arribat en desena posició

 

Així seran les pròximes etapes

Etapa 3

La segona de muntanya arribarà l'endemà, en la tercera etapa, que sortirà d'Olost de Lluçanès i s'acabarà a l'estació de La Molina, tot un clàssic de la història recent de la Volta. Pel camí, els corredors hauran de superar els colls de Coubet, de primera, i de la Creueta, de categoria especial.

 

Etapa 4

La quarta etapa és la més clara per als velocistes, ja que, després de sortir de Llívia i superar una nova ascensió a La Molina, els corredors tindran el terreny favorable, tot i la presència en el recorregut del collet de Sant Agustí i el coll de Lligabosses. L'etapa s'acabarà a Sabadell després de 188 km.

 

Etapa 5

La cinquena etapa pot decidir aquesta edició de la Volta. Els corredors sortiran de Tortosa i tindran al davant 176 km, amb dos colls de tercera, el de Bot i el de Som, i un final molt exigent al Port, amb unes rampes que són un terreny immillorable per als escaladors. Qui en surti líder tindrà molts números per ser el guanyador de la Volta.

 

Etapa 6

La penúltima etapa es disputarà entre Martorell i Molins de Rei, dues poblacions del Baix Llobregat gairebé veïnes, però els ciclistes hauran de recórrer 183 km. En el tram final hauran de superar els colls de la Creu d'Aragall i de Fontpineda, que no semblen prou durs per provocar diferències.

 

Etapa 7

I la traca final arribarà diumenge, amb l'habitual arribada a Montjuïc. Abans d'afrontar les 6 voltes a la muntanya olímpica, amb les 6 pujades al castell, els corredors faran un recorregut per l'àrea metropolitana i hauran de coronar el coll de Begues, de segona categoria. Si hi hagués poques diferències entre els primers, Montjuïc podria acabar de decidir la classificació.

 


La passada edició 101, conquistada pel colombià Sergio Higuita, va tenir l'emoció de comptar amb 6 líders diferents en 7 etapes:
ARXIVAT A:
La Volta
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut