Primo Rogli en l'arribada a meta
Primo Roglic s'ha imposat a l'esprint (Jumbo-Visma)
Ciclisme

Roglic guanya a l'esprint la primera etapa de la Volta a Catalunya

L'eslovè comença fort la ronda catalana, que en la primera jornada ha estat marcada per una caiguda a 5 quilòmetres de la meta

Redacció Esport3Actualitzat

Primo Roglic ha guanyat la primera etapa de la Volta, de 165 quilòmetres de recorregut i amb inici i final a Sant Feliu de Guíxols.

L'etapa s'ha decidit a l'esprint amb un grup molt nombrós en què Roglic ha estat el més ràpid. Gràcies a la bonificació, treu 4 segons a Remco Evenepoel. El vigent campió del món ha travessat la meta en segon lloc.

 

L'eslovè comença fort la ronda catalana, que en la seva primera jornada ha estat marcada per una caiguda a 5 quilòmetres de la meta. Se n'han vist afectats mitja dotzena de ciclistes i el que n'ha sortit més malparat ha estat l'italià Dario Cataldo.

 

Així seran les pròximes etapes

Etapa 2

L'endemà arriba ja la primera etapa de muntanya. Els ciclistes sortiran de Mataró per arribar a l'estació de Vallter 2000 després de recórrer 165 km i superar prèviament els colls de Can Bordoi, de tercera categoria, i de Coubet, de primera. L'arribada estarà situada a 2.135 metres, la primera oportunitat per als escaladors.

 

Etapa 3

La segona de muntanya arribarà l'endemà, en la tercera etapa, que sortirà d'Olost de Lluçanès i s'acabarà a l'estació de La Molina, tot un clàssic de la història recent de la Volta. Pel camí, els corredors hauran de superar els colls de Coubet, de primera, i de la Creueta, de categoria especial.

 

Etapa 4

La quarta etapa és la més clara per als velocistes, ja que, després de sortir de Llívia i superar una nova ascensió a La Molina, els corredors tindran el terreny favorable, tot i la presència en el recorregut del collet de Sant Agustí i el coll de Lligabosses. L'etapa s'acabarà a Sabadell després de 188 km.

 

Etapa 5

La cinquena etapa pot decidir aquesta edició de la Volta. Els corredors sortiran de Tortosa i tindran al davant 176 km, amb dos colls de tercera, el de Bot i el de Som, i un final molt exigent al Port, amb unes rampes que són un terreny immillorable per als escaladors. Qui en surti líder tindrà molts números per ser el guanyador de la Volta.

 

Etapa 6

La penúltima etapa es disputarà entre Martorell i Molins de Rei, dues poblacions del Baix Llobregat gairebé veïnes, però els ciclistes hauran de recórrer 183 km. En el tram final hauran de superar els colls de la Creu d'Aragall i de Fontpineda, que no semblen prou durs per provocar diferències.

 

Etapa 7

I la traca final serà diumenge, amb l'habitual arribada a Montjuïc. Abans d'afrontar les 6 voltes a la muntanya olímpica, amb les 6 pujades al castell, els corredors faran un recorregut per l'àrea metropolitana i hauran de coronar el coll de Begues, de segona categoria. Si hi hagués poques diferències entre els primers, Montjuïc podria acabar de decidir la classificació.

 
La passada edició 101, conquistada pel colombià Sergio Higuita, va tenir l'emoció de comptar amb 6 líders diferents en 7 etapes.
Anar al contingut