Frank Beckenbauer ha desitjat un canvi de generació al Munic (EFE)
Franz Beckenbauer va ser el director de la comissió organitzadora del Mundial del 2006 (EFE)
Futbol

Franz Beckenbauer sobre Guardiola: "Jo seria el més feliç dels homes si renova"

El president d'honor del Bayer de Munic ha expressat el desig de renovar Guardiola l'any que ve i ha assenyalat que cal rejovenir l'equip

Carolina PonsActualitzat

El president d'honor del Bayern de Munic, Franz Beckenbauer, ha expressat el seu desig que l'entrenador de l'equip, Pep Guardiola, renovi el contracte, que expira l'any vinent. Beckembauer vol que el tècnic "es quedi molt de temps a Munic" i ha assenyalat que seria "el més feliç dels homes" si renova.

El president d'honor ha destacat l'atracció que exerceix Guardiola sobre els grans jugadors perquè puguin anar al Bayern, i l'ha comparat a la de José Mourinho al Chelsea. No obstant això, Beckenbauer ha confessat que la classificació del seu equip per a la final de la Lliga de Campions depèn d'"un miracle" perquè "el Barça està en una forma extraordinària".

L'exfutbolista també ha expressat que "Pep ha trobat l'equilibri entre les seves idees i la filosofia del Bayern, que es basa en la seva potència i la projecció ràpida cap endavant". En aquest sentit, Beckenbauer ha desitjat una renovació profunda de la plantilla, ja que "mitja dotzena de jugadors tenen més de 30 anys" i en breu "no seran competitius en l'alt nivell". Segons el president d'honor, és imprescindible aportar "sang nova".

Beckenbauer ha dit que els responsables del club han de procedir progressivament a un canvi de generació, i s'ha referit a Franck Ribéry, Arjen Robben, Bastian Schweinsteiger i Xabi Alonso. Sobre Mario Götz ha assegurat que "el seu rendiment ha estat decebedor" i l'ha acusat de no comportar-se com un adult i no explotar "el seu potencial extraordinari". Tot el contrari que Thiago Alcántara, del qual ha dit que "és el jugador de camp més important del Bayern perquè és qui assimila millor la filosofia de joc de Guardiola".

Anar al contingut