Luka Cindric, llançant a porta en un moment del partit (EFE)
HANDBOL

El Barça s'imposa al Kiel (30-34) i jugarà la final de la Lliga de Campions

L'equip blaugrana buscarà aquest diumenge (Esport3, 17.30) davant el Kielce la seva onzena Copa d'Europa

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

El Barça ha completat un gran partit i jugarà la final de la Lliga de Campions per tercer any consecutiu i buscarà revalidar el títol que va guanyar l'any passat.

Igualtat absoluta en els primers compassos del partit. A cada gol del Kiel el Barça replicava immediatament per evitar que l'equip alemany pogués escapar-se en el marcador.

El segon gol d'Aleix al començament del partit ha significat el 3 a 3. Pérez de Vargas ha aturat un penal que ha impedit el 5 a 4 –era la seva segona aturada—però instants després Wiencek, sí que superava el porter blaugrana.

Wiencek era el més perillós del Kiel, però el Barça no li perdia la cara al partit i contestava amb diana  cada gol que encaixava. Cap dels dos equips aconseguia, doncs, escapar-se en el marcador. Els empatats es succeïen: a 6, a 7, a 8 i a 9 gols.

Aleix Gómez ha aprofitat el refús del porter local al penal que havia llançat per fer el 9 a 10. Era la primera vegada que el Barça es posava per davant, cosa que ha tornat a aconseguir amb el 15 a 16 a 5 minuts pel descans, quan Aleix Gómez ha transformat un penal, el tercer que llançava.

Pressió absoluta de la graderia però el Barça sabia com gestionar-la. Gran acció de Dika Mem per mantenir el mínim avantatge blaugrana (16-17). Un mínim avantatge que s'ha mantingut fins al descans, encara que els blaugranes han gaudit d'un avantatge de 2 (17-19), durant uns instants.

El Barça ha anat al vestidor amb un gol per davant (18-19). Tot quedava per decidir, doncs en els segons 30 minuts. Aleix Gómez, amb 7 gols, --un més que Patrick Wiencek, el més efectiu del Kiel-- ha estat el màxim anotador de la primera part.

A l'inici de la segona part, el Kiel ha seguit usant regularment la tàctica de posar 7 jugadors de camp en atac i jugar sense porter. El Barça no només no es deixava intimidar, sinó que ha estat cap de posar-se amb tres gols d'avantatge (20-23) gràcies a l'encert d'Aleix Gómez al transformar un penal i al marcar a porta buida. És el que té jugar sense porter.

El Barça mirava de mantenir aquest avantatge malgrat haver de superar una doble exclusió de 2 minuts. Ariño feia pujar el 22 a 24, al marcar des de la cantonada i novament el +3 pels blaugranes gràcies a una diana de N'guessan (22-25).

Poc a poc el Barça ha començat a imposar la seva llei. El brasiler Langaro aconseguia la màxima diferència fins el moment (+4) amb un xut sec que ha sorprès el porter del Kiel Niklas Landin (23-27).

L'efectivitat blaugrana i especialment d'Aleix Gómez poc a poc anava sotmetent el Kiel. Aleix marcava el 24 a 29 a menys d'un quart d'hora pel final.

El Barça anava llançat i mantenia les diferències de 4-5 gols. Calia veure, però, si el Kiel aconseguiria tornar a entrar al partit en els últims minuts. A 10 del final el marcador indicava 26 a 31, que poc després era ja de 6 gols de diferència (26-32).

Ha estàs exclòs amb targeta vermella el blaugrana Ben Alí, en una rigorosa decisió arbitral per una acció que, com a molt, havia de ser una exclusió de 2 minuts. Però això no ha descentrat els blaugranes. Ni de lluny. Gonzalo Pérez de Vargas ha aturat el penal subsegüent per a desesperació del Kiel i de la seva afició, que ja no era tan sorollosa al veure que la semifinal estava pràcticament sentenciada.

El Kiel ha aprofitat uns moments de desconcentració blaugrana –potser per veure's tant aprop de la final— per marcar tres gols consecutius; però N'guessan ha donat tranquil·litat al tornar a anotar (29-33). I els alemanys s'han rendit definitivament.

Al final 30 a 34 i el Barça jugarà per tercer any consecutiu la final de la Lliga de Campions d'Handbol i optarà al seu 11è títol de la màxima competició en l'àmbit dels clubs.

Aleix Gómez, amb 12 gols de 13 llançaments i Gonzalo Pérez de Vargas, amb 11 aturades, han estat els jugadors més destacats del partit.

El Kielce polonès celebra la classificació per a la final (Reuters)

El rival en la final serà el Kielce de Polònia

El Kielce polonès era el gran favorit a les apostes i havia arribat a Colònia amb tots els jugadors a punt, però el Veszprém, l'etern aspirant al títol, ha fet un dels seus millors partits d'aquesta Lliga de Campions. Amb Rodrigo Corrales espectacular sota els pals, amb deu aturades en el primer temps, el conjunt hongarès ha sabut controlar Alex Dujshebaev per minimitzar l'atac del Kielce i tirar de joc col·lectiu per dominar sorprenentment la primera part. El Veszprém ha arribat a disposar d'una màxima diferència de tres gols a favor seu i abans d'arribar-se al descans guanyava per 18-16.

Però a la segona part, el Kielce ha tornat a equilibrar el partit només començar i després de 25 minuts d'anar a remolc en el marcador s'ha tornat a avançar gràcies a dos gols consecutius de Moryto (20-21). El Veszprém ha encaixat un parcial de 2-7 coincidint amb sis minuts sense veure porteria, i el Kielce ja no ha afluixat fins al final del partit que ha acabat guanyat per 35-37. Arkadiusz Moryto (Kielce) i Rasmus Lauge (Veszprém) han acabat el partit com a màxims golejadors amb 8 gols cadascun. El Kielce ha estat l'únic equip que en aquesta edició de la Lliga de Campions que ha estat capaç de guanyar el Barça els dos partits. El conjunt polonès aspira a guanyar el màxim títol continental de clubs per segona vegada.