Raúl García celebra el penal que ha marcat
Raúl García celebra el penal que ha marcat (EFE)
Copa del Rei

L'Athletic Club guanya la Copa als penals contra el Mallorca (1-1)

24a Copa per als lleons, que han suat per vèncer la resistència del Mallorca

Redacció Digital Esport3Actualitzat

El partit ha començat amb una xiulada a l'himne d'Espanya davant la mirada estoica del rei Felip VI.

• L'Athletic Club s'ha convertit en el nou campió de la Copa del Rei. El conjunt d'Ernesto Valverde ha sumat el seu 24è títol després de resoldre als penals (4-2) un partit molt disputat que ha acabat amb empat a un. Agirrezabala ha parat el penal de Morlanes i Radonic ha llançat el seu als núvols, mentre que els quatre llançadors de l'Athletic Club (Raúl García, Munian, Vesga i Berenguer) han fet ple. 40 anys després de l'últim títol del KO, la gavarra tornarà a navegar.
  • El Mallorca s'ha avançat als 20 minuts. Dani Rodríguez ha culminat una triple ocasió balear amb un xut col·locat, fora de l'abast d'Agirrezabala. El guió del Vasco Aguirre s'ha imposat en el primer temps, tot i els intents constants d'un desequilibrant Nico Williams.
Dani Rodrígurez celebra el primer gol del partit per als mallorquins
Dani Rodrígurez celebra el primer gol del partit per als mallorquins (EFE)

• Just a la represa, Larin ha perdonat el 0 a 2... i tres minuts més tard, ha arribat l'empat per als de Valverde: Nico Williams ha filtrat una gran passada a Sancet, que no ha perdonat. El domini de l'Athletic ha estat constant, amb diverses arribades, però enmig de les imprecisions, l'ocasió més perillosa l'ha firmat Muriqi en el 53, amb una rematada defectuosa que ha acabat al pal.
El xut de Sanced que ha significat el gol de l'empat per a l'Athletic Club
El xut de Sancet que ha significat el gol de l'empat per a l'Athletic Club (EFE)
  • L'Athletic Club ha intentat esquivar els penals. Ha estat millor a la pròrroga, però ni Muniain en el 101 ni de nou el petit dels Williams en el 111 han trobat el gol. A Nico li ha pispat el gol de la glòria Maffeo. Un minut més tard, Muriqi també ha pogut ser l'heroi de la final amb un cop de cap que ha salvat Agirrezabala. Finalment, la joia ha marxat cap a Bilbao.
  • L'Athletic club ja té la 24a Copa; de l'última en feia 40 anys.