Abrines recupera una pilota davant l'oposició de Poirier
eurolliga

El Barça guanya el Madrid en un final dramàtic (75-73)

Els barcelonistes pateixen al final després d'arribar a tenir 17 punts de diferència

Jordi RobirosaActualitzat

Faltaven set minuts per acabar el partit i el Barça, que estava jugant magníficament bé, aconseguia el seu màxim avantatge, 17 punts (69-52). Però a partir d'aquest moment als blaugranes se'ls han fos els ploms i han rebut un parcial duríssim de 6 a 21; de fet, Sergi Llull ha tingut la victòria a les seves mans en un triple que no ha entrat.

D'entrada Jasikevicius ha sorprès Mateo fent jugar en els minuts inicials Satoransky al pal baix. El txec, d'esquena a la cistella, ha anotat tres bàsquets consecutius després de superar un aclaparat Sergio Rodríguez. Esperonat pel públic del Palau, el Barça ha agafat ràpids avantatges en els primers minuts, que han arribat als 9 punts al final del primer període (24-15), amb un Kalinic omnipresent i una bona aportació del conjunt.

El Madrid ha reaccionat en el segon període i s'ha acostat als tres punts (30-27), però a partir d'aquest moment el seu atac ha entrat en crisi, cosa que ha aprofitat el Barça per fer un parcial de 10 a 0. Un triple d'Hezonja sobre la botzina ha portat el matx al descans amb la sensació que el Barça dominava l'escenari (40-30).

I en la segona meitat han continuat les bones sensacions: Satoransky i Sanli anotaven amb molta facilitat, i amb un joc alegre en atac i una defensa forta aclaparaven un Madrid que es veia del tot impotent. Un triple de Tobey a set minuts del final col·locava el suara esmentat 69 a 52 i res no feia pensar en una desconnexió tan gran. Aprofitant els constants regals dels catalans, els madrilenys s'ho han cregut i han tingut la victòria a la mà.

El més important és el triomf, és veritat, però aquest final deixa un regust molt lleig. La sensació és que amb Mirotic lesionat aquest equip no té un líder natural a la pista capaç de posar una mica d'ordre en els moments complicats. I així és evident que no es guanyen títols.