Motociclisme

El Mundial de motociclisme torna aquest cap de setmana amb el Gran Premi d'Espanya

Amb una setmana de retard, després que es va posposar el Gran Premi del Japó a causa del volcà islandès que va paralitzar Europa, torna el Mundial de motociclisme. L'escenari per a la segona cursa del campionat serà el circuit de Jerez, en el Gran Premi d'Espanya. El clàssic traçat andalús servirà perquè els favorits en la categoria de Moto GP intentin començar a marcar distàncies respecte a la resta de pilots. Rossi, Lorenzo i Stoner són els principals candidats a la victòria a la categoria reina. Dani Pedrosa, per la seva banda, vol superar els problemes amb la seva Honda i tornar-se a guanyar el dret a formar part del grup d'escollits per lluitar pel títol.

Actualitzat
Descans positiu per a Rossi
El líder de la classificació general després de la victòria aconseguida a Losail, Valentino Rossi, s'ha vist afavorit pel canvi de dates provocat pel núvol de cendra que va paralitzar Europa. L'italià ha tingut una setmana més per recuperar-se d'una lesió a l'espatlla que es va produir mentre practicava motocròs, i per tant, arriba com a gran favorit per aconseguir la victòria en un circuit que es coneix d'allò més bé (hi va vèncer al 2007 i 2009 i al 2008 va ser segon).

Jorge Lorenzo, que ocupa el segon lloc a la classificació, i Casey Stoner, que tot i ser el més ràpid a Qatar, va cometre un error i no va puntuar, són, amb el dubte del rendiment de Pedrosa, les gran amenaces per a Valentino. Andrea Dovizioso, company de Pedrosa, sembla que s'està adaptant molt millor a la seva Honda (va ser tercer a Losail), i, per tant, també se l'ha de considerar aspirant al podi. Altres convidats inesperats a la festa podrien ser els nord-americans Nicky Hayden, Colin Edwars o Ben Spies.

Elias buscarà la primera victòria a Moto2
En la igualada categoria de plata, el català Toni Elias buscarà confirmar les bones sensacions que va deixar en la primera cursa del campionat, en la qual va ser quart, per darrere del vencedor Shoya Tomizawa, el castellonenc Alex Debon i el francès Jules Cluzel. 

A 125 cc, domini estatal
El domini estatal al Gran Premi de Qatar va ser incontestable. A Jerez, els catalans de la categoria petita Marc Márquez i Pol Espargaró, tercer i quart respectivament a Losail, buscaran el triomf per formalitzar la seva candidatura al campionat. Amb Nico Terol i Efrén Vázquez també corrent "a casa" s'espera, com és habitual, una cursa marcada per la igualtat.
 
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut