Motociclisme

Rossi aprofita una caiguda de Stoner per guanyar la primera cursa de la temporada a Qatar

Valentino Rossi ha començat com els grans campions. El pilot italià es va imposar al Gran Premi de Qatar, la primera cursa de la temporada al Mundial de motociclisme, aprofitant una caiguda de Casey Stoner, el gran favorit per aconseguir la victòria al Circuit de Losail en moto GP. Il Dottore va guanyar al davant de Jorge Lorenzo i Andrea Dovizioso, mentre que Dani Pedrosa, després de fer una gran sortida, només va poder ser setè. En la nova categoria de moto2, la victòria va ser per al sorprenent japonès Shoya Tomizawa, seguit per Álex Debón i Jules Cluzel, mentre que en 125 cc es va imposar Nico Terol davant d'Efrén Vázquez i Marc Márquez.

Actualitzat
Aquest cap de setmana ha començat el Mundial de motociclisme amb la disputa del Gran Premi de Qatar. Va ser un gran premi nocturn que va acabar a quarts d'onze de la nit amb la disputa de la cursa de moto GP.

Es preveia el domini de Casey Stoner, que, amb la seva Ducati, havia estat, de llarg, el més ràpid durant els entrenaments i havia guanyat de forma consecutiva les tres últimes curses al Circuit de Losail. Però l'australià va caure a la cinquena volta, i això va obrir la porta del triomf a Rossi, que es va imposar davant de Jorge Lorenzo i Andrea Dovizioso. El pilot mallorquí va completar una gran remuntada i va aconseguir una excel·lent segona plaça tot i perdre's gran part de la pretemporada per una caiguda. Per la seva part, Dani Pedrosa va fer una sortida fulgurant i es va situar líder després del primer revolt, però va anar perdent pistonada i, finalment, va acabar setè, molt lluny dels llocs capdavanters.

En 125 cc, victòria del valencià Nico Terol davant del basc Efrén Vázquez i el català Marc Márquez, en una de les carreres típiques de la cilindrada petita, amb avançaments continuats i un grup de set pilots lluitant molt agressivament des de la primera volta. Pràcticament fins a tres voltes per al final, Márquez i Vázquez es van alternar al capdavant, però amb canvis constants al darrere, tan aviat era Pol Espargaró, com Esteve Rabat, com Terol els que ocupaven la segona posició. Així va passar durant tota la cursa fins que, quan faltavehn quatre voltes per al final, Terol va sorprendre tothom, va marcar tres voltes ràpides i va vèncer en la primera prova de la temporada, la seva tercera victòria en el Mundial. Els catalans Márquez i Espargaró, tots dos amb Derbi, van protagonitzar un dels duels més intensos en una prova on no hi va haver cap caiguda, tot un rècord en aquesta categoria.

I en la nova categoria de moto2, el sorprenent japonès Shoya Tomizawa, de només 19 anys, es va emportar amb autoritat el primer triomf de la temporada. Tomizawa va imposar un ritme molt fort que no va poder seguir cap dels seus perseguidors i va creuar la línia d'arribada amb més de quatre segons sobre Álex Debón, que va ser segon després de superar el francès Jules Cluzel. A la primera volta dos dels aspirants van quedar fora: De Angelis i Stefan Bradl van caure quan el pilot de San Marino va perdre el control en picar contra Toni Elias. El de Manresa va fer una carrera excepcional i va acabar en una meritòria quarta plaça tenint en compte que corria lesionat. La majoria de pilots van tenir molts problemes amb l'adherència dels pneumàtics i els que millor els van dosificar en van treure més profit.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut