Actualitat blaugrana

El Barça s'entrena amb la idea de passar pàgina i centrar-se en el partit de Champions contra el Celtic

Cares llargues en l'entrenament que ha tingut lloc aquest diumenge a la Masia. No era per menys, després de la pobra imatge oferta pel Barça al Vicente Calderón, d'on va sortir escaldat. Frank Rijkaard no ha buscat excuses: ha admès que els matalassers van ser superiors i que el seu equip va practicar un futbol "de toc i poc perill". Tot i que la derrota, combinada amb la victòria del Madrid a Huelva, deixa els blaugranes a cinc punts del lideratge, Rijkaard no llança la tovallola i diu que la Lliga encara és viva. Però ara el que cal és pensar en el Celtic, rival de la tornada dels vuitens de final de la Champions.

Sobre la seva decisió de deixar fora de la llista Touré Yaya, Rijkaard ha dit que "era millor administrar els minuts" i per això li va donar l'oportunitat a Edmílson, al qual ha defensat dient que "no es pot acusar un sol jugador de la responsabilitat d'una derrota". El tècnic holandès també ha afirmat que la suplència de Messi responia a unes petites molèsties del crac argentí i que va acordar amb ell que només jugaria uns minuts a la segona part.

El Celtic ja és a Barcelona

Evidentment, cal passar pàgina i centrar-se en el partit de tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions. En teoria el Barça ho té de cara, perquè el resultat de l'anada (2-3) sembla prou contundent com per pensar que el Celtic serà capaç de guanyar per dos gols de diferència al Camp Nou, però Rijkaard no vol que ningú es relaxi abans d'hora. Els escocesos han arribat aquest migdia a l'aeroport del Prat, alhora que la UEFA anunciava Pieter Vink com l'àrbitre que dirigirà el partit (dimarts, 20.45 h).

El Celtic comptarà, com sempre, amb el suport dels seus incondicionals. S'esperen uns catorze mil seguidors escocesos a la capital catalana, tot i que només cinc mil tindran entrada. Els aficionats començaran a arribar massivament dilluns als aeroports de Barcelona, Reus i Girona. Tot i que el públic del Celtic té molt bona fama, l'Ajuntament ha preparat un pla especial perquè no s'embruti la ciutat com va passar amb els aficionats del Rangers.