Actualitat blaugrana

El Barça posa condicions per permetre que Messi disputi els Jocs amb l'Argentina

El Barça ha arribat a un acord amb l'Associació de Futbol Argentí perquè Leo Messi pugui quedar-se a Pequín per participar en els Jocs Olímpics. Després de la sentència del TAS, que no l'obliga a cedir el jugador, el club ha aconseguit que l'AFA es faci càrrec de l'assegurança mèdica i alliberar Messi de tots els amistosos de la temporada, tot i que en principi només n'hi ha un de programat. El Barça també ha demanat, en aquest cas a la FIFA, una compensació econòmica, com la que ja reben quan cedeixen els internacionals pels mundials.

Actualitzat

Txiki Begiristain, secretari tècnic blaugrana, ha revelat que s'ha passat tota la nit negociant amb el president de l'AFA, Julio Grondona, les condicions necessàries perquè Messi pogués quedar-se a Pequín amb la seva selecció. El compromís de Grondona és que l'AFA es farà càrrec de l'assegurança del jugador en cas de lesió i que l'alliberaran per als amistosos de la pròxima temporada. Quan un periodista li ha recordat a Txiki que només n'hi ha un de programat, aquest ha respost, amb un somriure irònic: "Grondona és un fenomen. Però la temporada que ve n'hi ha deu o dotze. O sigui, que ja tornarem a parlar."

En qualsevol cas, Begiristain s'ha mostrat "content" perquè el Barça "volia demostrar al món del futbol que tenia raó, i així ha estat". Segons ha dit, "el buit legal existent és el que ha generat una pressió terrible sobre Leo i el que necessitem és tenir el jugador feliç".

Guardiola: "Les persones, davant de tot"

Mentre Txiki parlava amb Grondona, Guardiola ha fet el mateix amb Messi, el qual li ha traslladat el desig de participar als Jocs Olímpics amb l'Argentina. Davant d'això, l'entrenador blaugrana ha afirmat que "les persones passen davant de tot" i que "no era qüestió de fer-lo tornar si el seu cap està allà". En aquest sentit, Guardiola ha admès que el Barça "és més fort" amb Messi però entén que "una Olimpíada de vegades només es juga una vegada a la vida i jo puc donar-ne fe", en al·lusió a la seva participació en els Jocs de Barcelona 92.

Sobre el llarg procés de recursos al TAS i negociacions amb l'AFA, Guardiola ha dit que no li ha agradat "veure patir Messi", però ha afegit que "les coses van com van, enteníem que la raó era nostra, havíem d'arribar fins al final i crec que la conclusió és excel·lent per a tothom". Ara Guardiola vol "matar el tema, desitjar que Messi faci unes bones Olimpíades i, sobretot, que no es lesioni".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut