Actualitat blaugrana

Guardiola parlarà amb Messi abans de prendre una decisió definitiva

Pep Guardiola vol esperar a parlar amb Leo Messi abans de decidir si el fa tornar dels Jocs Olímpics per jugar la prèvia de la Champions amb el Barça. D'entrada, a primera hora del matí, a can Barça estaven contents per la resolució del TAS, que donava la raó al club blaugrana dient literalment que "els clubs no tenen cap obligació de cedir jugadors per a la cita olímpica". Serà interessant, ara, veure què fa el club. Després de lluitar tant per recuperar el futbolista, no sembla lògic que el Barça el deixi quedar-se als Jocs.

Actualitzat

Cal tenir en compte que el Barça ha expressat la seva "satisfacció per la victòria legal". A més, mentre Txiki Begiristain és partidari de recuperar-lo, seguint la decisió del TAS, Guardiola vol que Messi estigui content i, en aquests moments, Messi té unes ganes boges de disputar uns Jocs Olímpics. La decisió sembla clara, però, de moment, haurem d'esperar perquè el Barça la faci oficial.

El TAS dóna la raó al Barça

El Tribunal d'Arbitratge Esportiu ha donat la raó al Barça en la lluita que el club blaugrana ha mantingut amb l'Associació del Futbol Argentí per la presència de Leo Messi als Jocs de Pequín. La resolució del TAS indica que "no hi ha l'obligació d'alliberar" el jugador per a la cita olímpica, "perquè no està inclosa en el calendari coordinat de partits i no existeix una directriu específica del Comitè Executiu de la FIFA que obligui els clubs a alliberar els jugadors menors de 23 anys per a aquest campionat".

En la seva resolució, el TAS també fa una crida a la FIFA i al Barça perquè adoptin una solució "raonable, amb bona voluntat i sentit comú", en relació amb els jugadors que vulguin representar el seu país als Jocs Olímpics, com és el cas de Messi. En aquest sentit, el jutge únic considera, en el seu veredicte, que els Jocs "representen una oportunitat única per als atletes de qualsevol disciplina esportiva".

Diego i Rafinha jugaran amb el Brasil

Werder Bremen i Schalke 04 deixaran que els seus respectius brasilers, Diego i Rafinha, disputin els Jocs de Pequín. Això sí, amb la condició que la selecció "canarinha" els asseguri convenientment en cas d'una lesió durant la competició olímpica.

Blatter, decebut

Com no podia ser d'una altra manera, Joseph Blatter s'ha mostrat "decebut" per la resolució del TAS tot i que la respecta. No obstant, el president de la FIFA ha tornat a demanar als clubs que deixin els jugadors a Pequín "perquè seria un acte solidari que encaixaria perfectament amb l'esperit olímpic", esperit que, segons el seu parer, no ha tingut en compte el TAS.

Per la seva banda, el president de l'AFA, Julio Grondona, ha sortit al pas per afirmar que Messi li ha assegurat que es quedarà a Pequín amb l'Argentina tot i la resolució del TAS. El seleccionador argentí, Sergio Batista, ha anat més enllà en afirmar que Messi serà titular dijous contra Costa d'Ivori.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut