EN DIRECTE | Bayern de Munic - Barça, partit d'Eurolliga
EN DIRECTE | Bayern de Munic - Barça, partit d'Eurolliga (@FCBbasket)

Un Barça solvent supera amb nota l'examen de Munic (73-84)

Els triples d'Abrines i Laprovittola dinamiten les opcions bavareses

Jordi RobirosaActualitzat

Jugar al vell Audi Dome mai és senzill. El Bayern de Trinchieri és un equip dur, amb un bon nombre de jugadors que ja fa temps que juguen plegats i saben què han de fer. I, a més, el Barça visitava Munic amb absències que no per conegudes deixen de ser importants: Mirotic i Kuric sobretot. Per això, aquesta victòria té un valor destacable i permet tornar a la normalitat després del partit contra el Madrid, en què el Barcelona va aconseguir la victòria més amarga que els aficionats recorden en temps.

El matx ha tingut uns primers minuts igualats: 18-18 al final del primer període. I fins i tot els locals s'han avançat en el marcador gràcies a Obst (22-21). Però llavors ha aparegut el canell de seda balear, Àlex Abrines, que amb quatre triples consecutius ha marcat les primeres diferències clares favorables als catalans. Però el Bayern ha sabut reaccionar i al descans s'ha arribat amb un escàs 34-37. Les sensacions, però, eren bones.

I en la segona meitat ha aparegut un altre assassí silenciós: Laprovittola, que, també a base de triples, ha fet miques la defensa alemanya. Lapro, com Abrines, ha acabat amb 14 punts. El Barça n'ha arribat a tenir 16 de diferència /45-61) i potser hi ha hagut algun moment de dubte quan el Bayern s'ha acostat a només 9 punts. Però no ha passat d'aquí: actors principals com ara Vessely i Jokubaitis han posat ordre en la situació i han avortat qualsevol intent de reacció.

Bon triomf del Barça, distingits lectors. Permet iniciar el compte positiu de victòries a Europa i dona confiança al grup. Aspectes negatius? Da Silva, durant molts minuts perdut per la pista, i, sobretot, la baixa forma de Higgins. Però volen que els digui una cosa: m'agrada tant aquest jugador que em nego a no pensar que no el tornarem a veure amb aquell nivell que ens va meravellar no fa tant de temps. I és per això que Saras li dona tants minuts: per recuperar-lo. Confiem.