Barça

El Barça aprova el pacte amb els 11 exdirectius per retirar l'acció de responsabilitat, excepte amb Joan Laporta i 5 més

L'acció de responsabilitat però continua contra Joan Laporta i 5 exdirectius que no han volgut pactar amb el club. També s'ha ratificat Rakuten com a patrocinador oficial del Barça i la creació de la primera FCB Escola a la Xina

Actualitzat

La Junta Directiva del FC Barcelona ha aprovat el desistiment del procediment judicial respecte a l'acció de responsabilitat  pel malbaratament de recursos del club als 11 directius que han decidit arribar a un pacte amb el Barça. La Junta ha aprovat la proposta en l'Assemblea Extraordinària que ha tingut lloc al Palau de Congressos de Catalunya amb amb 328 vots a favor, 24 vots en contra i 24 vots en blanc.

Amb el Sí, el club autoritzarà "a la Junta Directiva a desistir del recurs de l'Acció de Responsabilitat" amb la intenció de "tancar una carpeta que fa molts anys que està oberta". En aquest sentit segons recalca Josep M. Bartomeu, seria "un acord sense vençuts ni vencedors".

Amb el Sí, Bartomeu ha assegurat que "podem retirar el recurs definitivament si els 11 que han pactat ho demanen i els altres 6 retiren el seu recurs". Zurich està d'acord en tancar la carpeta i "pagarà 6,2 milions d'euros: 3 per pagar les despeses judicials i 3 per compensar al club".

El club ha pactat amb onze exdirectius: Albert Perrin, Josep Antoni Colomer, Jacint Borràs, Joan Boix, Jordi Torrent, Magda Oranich, Patric Auset, Alfons Godall, Alfons Castro, Josep Cubells i Jaume Ferrer; però no amb els sis restants: Joan Laporta, Rafael Yuste, Xavier Sala i Martin, Elena Fort, Xavier Bagués i Josep-Ignasi Macià. Aquests no han volgut acollir-se al pacte i estan a l'espera que l'Audiència de Barcelona dicti sentència sobre l'últim recurs que han presentat.

Es ratifica Rakuten com a patrocinador oficial

La Junta Directiva del Futbol Club Barcelona també ha ratificat Rakuten com a nou patrocinador oficial del club. L'acord s'ha ratificat gairebé per unanimitat amb 377 vots a favor (98%), 4 vots en contra i 5 vots en blanc. L'acord amb Rakuten és per a quatre temporades amb opció d'una adicional i una compensació de 55 milions d'euros per al Barça per temporada, un bonus de 5 milions per Champions guanyada i un altre bonus d'1,5 milions d'euros per Lliga guanyada.

La marca lluirà a la samarreta del primer equip, a la façana de la tribuna del Camp Nou, en els seients de gol nord, disposarà de minuts d'exposició en els leds de l'Estadi, i també estarà present en actes institucionals, en la ciutat esportiva i en els mitjans audiovisuals del club.

Segons Manel Arroyo, vicepresident de Màrqueting i Media del FC Barcelona, Rakuten "és una companyia nascuda al Japó però amb una àmplia vocació global. Rakuten és a la llista de Forbes de les 20 companyies més innovadores del món".

Es ratifica l'acord per a fer la primera FCBescola

El segon punt a tractar en l'Assemblea era ratificar l'acord del club amb Mission Hills per posar en marxa la primera FCBescola del Barça pel proper mes de setembre de 2017 a la Xina. L'acord ha estat ratificat amb 364 vots a favor, 21 en contra i 23 en blanc.

L'acord consisteix en signar una societat mixta, al 50% amb Mission Hills i el Barça haurà de fer una inversió inicial de quatre milions d'euros. Al gener se signarà l'acord, al febrer s'inaugurarà l'escola, la zona interactiva i la de restauració i el primer campus es posaria en marxa el mes de juliol. Ja al mes de setembre començarà la primera temporada de l'FCB Escola

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut