Pepe Sámano: "Conec Setién des dels 20 anys i és dels que no negocia amb la idea de joc"
Quique Setién, substitut d'Ernesto Valverde a la banqueta del Barça
Barça

El Barça destitueix Ernesto Valverde i nomena Quique Setién com a nou entrenador

Després de dues temporades i mitja dirigint el primer equip del FC Barcelona, la directiva blaugrana ha decidit posar punt final a l'etapa de Valverde a la banqueta blaugrana i ha nomenat el tècnic cantàbric, que firma fins al 2022

Actualitzat

Quique Setién ja és el nou entrenador del Barça. Ernesto Valverde ja forma part de la història de tècnics blaugranes. El club blaugrana ha decidit fer-lo fora tot i que el Barça és líder a la lliga i continua amb opcions intactes a la Champions i a la Copa. Feia 17 anys que un entrenador no era destituït a Can Barça. L'últim va ser Louis van Gaal, que va ser acomiadat per Joan Gaspart i el seu lloc el va ocupar Radomir Antic.

Setién, de 61 anys, ha firmat un contracte pel que queda de temporada i dues més, fins al 30 de juny del 2022, i ha estat l'escollit després de les negatives de Xavi Hernández i Ronald Koeman. El veterà tècnic, nascut a Santander i format al Racing, serà presentat aquest dimarts a partir de les 14.30 en un acte a l'Auditori 1899 del Camp Nou. Abans de la presentació oficial, el nou entrenador blaugrana ja dirigirià el seu primer entrenament, a les 13.30 es farà la signatura del contracte a la Llotja President Suñol en un acte privat i a les 14.00 hores, sessió fotogràfica del nou entrenador al terreny de joc del Camp Nou.

Setién aterra a la banqueta del Barça després del seu pas pel Racing de Santander, el Polideportivo Ejido, el Logronyès, el Lugo, el Las Palmas i el Betis, on ha entrenat les dues últimes temporades.

Valverde, dues temporades i mitja al Barça

Després de dues temporades i mitja al capdavant de la banqueta blaugrana, la directiva ha decidit posar punt i final a una etapa que tot i els títols, dues lligues, una Copa i una Supercopa, queda marcada per les sorprenents eliminacions de la Champions als quarts de final contra la Roma l'abril del 2018, i al maig del 2019, davant del Liverpool a semifinals. En tots dos casos, el Barça va veure com els rivals capgiraven al partit de tornada una eliminatòria gairebé sentenciada.

Malgrat aquestes decepcions, Josep Maria Bartomeu va mantenir la confiança a Ernesto Valverde esgrimint que el Barça continuava guanyant títols en les altres competicions. Ara bé, el descontentament entre l'afició blaugrana ha anat creixent fruit del joc que no acaba de brillar com ho havia fet en etapes anteriors. El punt d'inflexió que hauria marcat el futur del "Tinxgurri" al capdavant del Barça va ser l'eliminació de la Supercopa d'Espanya disputada aquest mateix mes de gener quan el Barça es va veure clarament superat a les semifinals davant l'Atlètic de Madrid en els últims deu minuts després d'haver dominat la major part de l'enfrontament.

ARXIVAT A:
ValverdeQuique Setién
Anar al contingut