Motociclisme

Dani Amatriaín. "Tinc la sida i puc fer vida absolutament normal"

La història de superació personal del reconegut motociclista Dani Amatriaín es presenta en forma de biografia: "La meva vida de 300 a 0 km per hora", un viatge literari de lluita i recuperació

Xavier GuillénActualitzat

Dani Amatriaín, expilot de motos, mànager i empresari, va tocar fons per culpa de la cocaïna i en aquella etapa tèrbola va contraure el virus del VIH. Amb els tractaments mèdics actuals es troba perfectament i ho vol transmetre a tothom:

"Vull treure l'estigma que hi ha sobre la gent que té el VIH, jo el tinc i faig vida amb absoluta normalitat. M'he casat, he refet la meva vida i ja fa temps que vaig deixar enrere la meva addicció a les drogues."

En una entrevista en exclusiva a TV3, llança aquest missatge de normalitat i superació que ha volgut imprimir també en el llibre que ha presentat a Barcelona, a Casa Seat.

Moment del rodatge de l'entrevista

En el llibre explica com el van tractar a l'Hospital Can Ruti de Badalona i el suport que ha rebut del doctor Bonaventura Clotet.

El mateix doctor ha destacat la importància i el valor d'Amatriaín en fer aquesta confessió que normalitza la malaltia i la situa el mateix nivell que qualsevol altre. Per Clotet, una eminència mundial en infeccions víriques, el VIH afecta de manera transversal a la població i no només a uns sectors determinats. Sortosament està plenament controlat i amb la medicació actual, les persones portadores del virus poden fer una vida absolutament normal amb relacions plenes.

"De 300 a 0 km", una reflexió sobre el passat

Al llarg de les 125 pàgines, Dani fa un repàs de la seva trajectòria professional en diversos vessants. Com a pilot va formar part la generació daurada de finals dels anys 80, l'època de Sito Pons, Carles Cardús i Joan Garriga, entre altres a la categoria dels 250 centímetres cúbics.

No va triomfar en aquesta cilindrada, però curiosament va ser el primer espanyol de guanyar una cursa internacional de 500 centímetres cúbics. Va ser a Itàlia en el campionat europeu.

Després vindria la seva etapa d'empresari i de mànager. Va portar Emili Alzamora a conquerir el títol dels 125 centímetres cúbics i Jorge Lorenzo, al bicampionat del dos i mig. Al pilot mallorquí, el va tutelar des de ben petit i el va situar al cim de tot aconseguint el fitxatge per l'equip Yamaha de MotoGP, al costat de Valentino Rossi.

El dimoni de la droga

Aquell any, quan estava en el cim de l'èxit, "el dimoni", com ell anomena a la cocaïna al llibre, el va descavalcar. Tot se'n va anar en orris i la droga el va portar al desastre. Ara recuperat i rehabilitat (ja són sis anys sense consumir-ne) ha iniciat una nova etapa com a terapeuta per ajudar els que viuen addiccions. Professionalment té un objectiu clar i molt determinant en aquest camp i personalment gaudeix de la companyia de Marga, la seva dona amb qui comparteix altres projectes.

Un d'ells és la creació de la marca de roba BASI Amatriaín. Una part dels beneficis del llibre i de la roba d'aquesta nova marca van dedicats a la Fundació Lluita Contra les Infeccions, que presideix el doctor Clotet.

L'entrevista completa a Dani Amatriaín:

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut