Aitana Bonmatí, simplement The Best
Aitana Bonmatí, amb el guardó que l'acredita com The Best 2023, aquest dilluns a Londres
futbol

Aitana Bonmatí guanya el The Best 2023 que la reafirma com la millor jugadora del món

La migcampista ha fet bons els pronòstics i recull a Londres l'últim reconeixement que tenia pendent; Giráldez i Coll s'han quedat sense guardó

Redacció Esport3Actualitzat

L'Eventim Apollo de Londres ha coronat Aitana Bonmatí com The Best. És l'únic premi que encara no ha recollit la de Sant Pere de Ribes després d'un 2023 de somni, tant amb el Barça com amb la selecció espanyola. Ella ha encapçalat l'expedició blaugrana a la capital anglesa i l'han acompanyat Cata Coll i Jonatan Giráldez, finalment derrotats en les categories de millor entrenador de futbol femení i millor portera. 

Ara sí que la jugadora garrafenca, recentment coronada amb la Pilota d'Or, ho ha guanyat tot, també a títol individual. No hi ha debat. Amb el Barça va aixecar gairebé tots els títols, inclosa una segona Champions a Eindhoven. I, amb la selecció espanyola, s'ha proclamat campiona del món. A punt de fer 26 anys, Aitana és el far d'un conjunt que també ha tingut el seu reconeixement a París com el millor equip femení del món.

Aitana ha agraït el premi en català, castellà i anglès, recordant la feina de totes les persones que l'han ajudat a escalar i consolidar-se al cim del futbol planetari. Ja més relaxada a la sortida de l'auditori, i assumint la seva fita, Aitana feia balanç de l'any viscut, que ha definit com a "únic i molt difícil de repetir", sense perdre mai de vista el seu compromís social: "Formo part d'una generació lluitadora que està aconseguint grans canvis". 

El Barça l'ha felicitat amb aquesta simbòlica creativitat:

Un onze ideal controvertit

Bronze, amb el Barça (@FCBFemeni)
Bronze amb el Barça (@FCBFemeni)

On sí que hi ha hagut més representació blaugrana ha estat a la selecció que ha fet FIFPRO per confeccionar el millor equip de la temporada. A més d'Aitana, s'hi han inclòs dues internacionals angleses de l'equip, Lucy Bronze i Keira Walsh. La presència de fins a 7 "lionesses", subcampiones del món, per només dues futbolistes de l'Estat, Aitana i Carmona, ha estat una de les decisions discutides de la jornada.

En els premis masculins, Messi ha tornat a escoltar el seu nom com a millor jugador. També hi optaven Haaland i Mbappé. Cap dels tres ha assistit a l'entrega de premis.

Guardiola i Wiegman, els millors de les banquetes

En l'apartat de millors entrenadors, Guardiola s'ha estrenat el seu palmarès al The Best, amb el permís de Mancini i Spaletti. Contra pronòstic, el campió de la Champions amb el Barça, Jonatan Giráldez, s'ha quedat sense guardó a millor entrenador de futbol femení, en favor de la llegendaria Sarina Wiegman. La neerlandesa suma el seu quart The Best l'any en què atresora el mèrit d'haver portat la selecció d'Anglaterra a la final del passat Mundial. 

Cata Coll, segon desencís de la nit

El segon desencís culer ha estat veure com Cata Coll, titular durant el Mundial que s'adjudica Espanya, tampoc era escollida millor portera. El reconeixement ha anat a mans de Mary Earps, del Manchester United, consolidant el domini anglès de la gala. Coll ha estat la segona més votada.

El brasiler Ederson, del City, s'ha emportat el premi dels homes imposant-se a Bounou i Ederson.

El trofeu dels The Best de la FIFA
El trofeu dels The Best de la FIFA
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut