Jocs Olímpics

L'atletisme es posa en marxa amb les prèvies dels 100 metres i el paper discret dels espanyols

L'atletisme s'ha posat en marxa aquest divendres amb les rondes prèvies dels 100 metres com a plat fort. Els tres grans favorits, Asafa Powell, Usain Bolt i Tyson Gay, no han tingut problemes per classificar-se i auguren una final apassionant. En altres proves, decebedora la participació de Reyes Estévez en els 1.500 metres: el català s'ha quedat fora de la competició. Manolo Martínez i Rosa Morató, de la mateixa manera, han caigut eliminats en el llançament de pes i els 3.000 m obstacles. El lleidatà Sergi Escobar tampoc ha brillat en la persecució en pista de ciclisme i també s'acomiada de la prova.

Actualitzat

Cap dels tres favorits per penjar-se la medalla dels 100 metres s'ha exprimit al màxim en les rondes prèvies de la prova reina dels Jocs, tot i que tots tres han estat dels més ràpids de le seves respectives sèries. I de moment Bolt, amb un 9.92 és qui més en forma sembla estar. L'espanyol Ángel David Rodriguez ha caigut eliminat en la mateixa sèrie en la qual s'ha exhibit Bolt. En la final dels 10.000 metres femenins, l'etíop Tirunesh Dibaba s'ha convertit en la segona dona de la història que baixa dels 30 minuts.

Estévez decep i Morató és eliminada

I amb l'inici de les proves d'atletisme augmenten de nou les esperances de la delegació espanyola d'ampliar el medaller tot i que només començar s'ha empassat la primera decepció: l'eliminació del plusmarquista espanyol Manolo Martínez en el llançament de pes. No ha estat més brillant Reyes Estévez, que en una cursa lamentable s'ha quedat fora de la següent ronda dels 1.500 metres. Sí que ho han aconseguit, en canvi, Arturo Casao i Juan Carlos Higuero. Rosa Morató ho ha intentat de valent en els 3.000 m obstacles però, amb la seva pitjor marca de l'any, s'ha quedat molt lluny dels temps que donaven accés a la final. Zulema Fuentes ha acabat quarta de la seva sèrie i sí que s'ha classificat.

En triple salt, Carlota Castrejana ha fracassat per tercera vegada en l'intent d'arribar a una final olímpica. La campiona d'Europa en pista coberta no ha passat de la novena posició, amb un millor salt de 14,02 metres, molt lluny dels 14,45 metres que s'exigien per entrar en la lluita per les medalles.

Escobar, fora

Mentre el mallorquí Antoni Tauler, sisè, sí que continua viu en la competició de persecució en pista de ciclisme, el lleidatà Sergi Escobar n'ha quedat fora en no passar de la desena plaça quan només se'n classifiquen vuit. 

En rem, l'andalusa Nuria Dominguez ha acabat la competició a l'esquif en catorzena posició, mentre que en halterofília la lleonesa Lídia Valentín s'ha hagut de conformar amb la cinquena plaça després d'una molt bona actuació. El triomf final ha estat per la poderosíssima xinesa Lai Kao en aiexecar, en la categoria de 75 quilos, 154 quilos, un pes que suposa un nou rècord olímpic.

En vela, les catalanes Laia Tutzó i Natalia Via Dufresne, han acabat tretzenes la setena regata de 470 i són sisenes a la classificació. En categoria masculina, els espanyols han acabat tretzens. A l'Yngling, les germanes Azón i Graciela Prisionero són catorzenes a la general, després que a la vuitena regata han quedat novenes. Rafa Trujillo, en la classe Finn, ha quedat primer en la vuitena regata i és desè a la classificació. Aquest divendres també ha debutat la classe Tornado, on l'equip espanyol ha acabat en primer lloc. En làser, Javier Hernandez ha acabat tercer a la quarta regata i és desè.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut