Jocs Olímpics

Nadal venç Djokovic en un matx trepidant i lluitarà contra Fernando González per l'or olímpic

Rafa Nadal s'ha assegurat una medalla olímpica a Pequín. El manacorí ha derrotat Novak Djokovic (6-4, 1-6 i 6-4) en un partit, com es preveia, intens i d'una altíssima qualitat. El que serà número 1 del món a partir d'aquest dilluns ha hagut de suar de valent per desfer-se d'un tenista serbi que ha venut cara la seva derrota. El matx ha durat dues hores i 10 minuts, però el balear disputarà la seva primera final olímpica davant el xilè Fernando González.

A James Blake de poc li ha servit el triomf contra Roger Federer ja que no ha pogut classificar-se per a la final del torneig de tenis en caure contra el xilè Fernando González per 4-6, 7-5 i 11-9. El de Santiago, or en dobles i bronze a Atenes 2004, ha remuntat en un un partit complicadíssim de prop de tres hores de durada.

Nadal vol fer història

Rafael Nadal és el tercer tenista espanyol que arriba a una final olímpica, i tindrà l'opció de guanyar el primer or individual. El primer de jugar una final va ser Jordi Arrese, a Barcelona 92. Tot i jugar amb el públic a favor, el català no va poder amb el suís Marc Rosset i es va penjar la plata. La mateixa sort va córrer Sergi Bruguera quatre anys després. En la final d'Atlanta contra Andre Agassi, el català no va tenir opcions i va caure clarament en tres sets. Nadal pot superar diumenge aquest resultat. A més, es pot convertir en el primer jugador masculí que guanya en un mateix any un torneig del Grand Slam i la final dels Jocs Olímpics.

Safina-Li Na i Zvonareva-Dementieva, semifinals femenines

Dinara Safina s'ha convertit en la quarta semifinalista del torneig olímpic de tenis després de derrotar la sèrbia Jelena Jankovic (6-2, 5-7 i 6-3). Safina es jugarà un lloc en la final contra la xinesa Li Na. L'altra finalista sortirà del duel entre les russes Vera Zvonareva i Elena Dementieva. En dobles, Anabel Medina i Vivi Ruano han donat la sorpresa en classificar-se per a les semifinals. La parella espanyola s'ha desfet de les nord-americanes Lindsay Davenport i Liezel Huber (5-7, 7-6 i 8-6).

Roger Federer manté les esperances de ser campió olímpic, aixó sí, en dobles. El suís, formant parella amb Stanislas Wawrinka, ha derrotat els germans Bob i Mike Bryan, per 7-6 i 6-4. En la final, la parella helvètica se les haurà amb els suecs Simon Aspellin i Thomas Johansson.