Simulació del model GEOS-5 (Font: NASA)
Simulació del model GEOS-5 (Font: NASA)

Un model de la NASA mostra el viatge del CO2 arreu del món

Néstor GómezActualitzat

Un model informàtic de la NASA permet visualitzar el viatge arreu del món del diòxid de carboni.  El model es nodreix de dades reals de les condicions atmosfèriques i les de l'emissió de gasos d'efecte hivernacle, tant antropogèniques com naturals. A partir d'aquestes dades, el model simula el comportament natural de l'atmosfera de la Terra. El resultat el podeu veure en aquest vídeo publicat per l'agència espacial aquesta tardor, on es mostra la simulació corresponent a l'any 2006.

 

La recreació permet localitzar els focus d'emissió a les diferents etapes de l'any, i veure com es produeix la dispersió dels gasos d'efecte hivernacle lluny de les seves fonts. La simulació també il·lustra les diferències entre els dos hemisferis i els canvis associats al creixement de les plantes i arbres a les diferents estacions.

El model emprat s'anomena GEOS-5 i ha estat creat per científics de l'Oficina de Modelització Global del Centre de Vol Espacial Goddard. La simulació és una versió millorada del simulador que es fa servir des de fa anys. L'actualització es va presentar el passat mes de novembre.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut