La ventada provoca greus destrosses al port d'Andratx

Alberto AlcántaraActualitzat

L'arribada de la pertorbació al Mediterrani va provocar un temporal de vent de sud-oest, amb el resultat de grans desperfectes en diversos indrets de les illes Balears. Els més importants van ser al port d'Andratx. Dos iots de més de 20 metres d'eslora van quedar malmesos, un enfonsat completament i un altre tocat amb greus danys. A més a més, un veler va anar a la deriva. El vent va arrencar de soca-rel diverses palmeres, i el passeig del port es va omplir de detritus arrossegats pel vent o expulsats pel mar.

De matinada, els bombers de Mallorca han hagut d'intervenir en una desena de sortides per risc de despreniment o caiguda d'arbres.

A les Pitiüses, el vent del sud-oest va obligar a suspendre dues connexions marítimes entre Eivissa i Formentera a primera hora de la jornada. Es van registrar onades de fins a 5 metres d'alçada.

Les onades van arrosegar una balena morta a la platja d'Es Porroig, al municipi de Sant Josep de sa Talaia. El cetaci, d'uns 6 metres de llarg, presentava una ferida al costat d'una aleta.

Els cops de vent de la matinada de dissabte van superar els 100 km/h, segons les dades de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Diumenge serà un dia de vent més moderat, amb algun cop fort, però dilluns la ventada es revifarà.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut