Una pertorbació fugaç deixa pluja abundant, neu, calamarsa i ventades

Alberto AlcántaraActualitzat

Una ràpida i activa pertorbació ha travessat Catalunya entre la tarda de divendres i el matí de dissabte: ha regat el país amb pluges abundants, puntualment acompanyades de tempesta, ha deixat nevades a cotes relativament baixes fora del Pirineu i ha provocat forts cops de vent. El dia ha acabat amb tempestes al nord-est. Tot seguit fem un repàs de dades i imatges.

Pluja abundant

Les precipitacions han estat generals i localment generoses. Hem tingut pluja amb alguns llamps i trons. Aquests són alguns dels registres més destacats fins el migdia:

Però no només ha caigut pluja: la neu ha fet acte de presència al Pirineu i també a d'altres zones de l'altiplà central, en forma d'enfarinades i alguna nevada puntualment més apreciable. La cota ha baixat al voltant dels 600 metres. Podeu veure un recull d'imatges en aquesta galeria. Les tempestes puntuals també han deixat alguna calamarsada.

 

Les clarianes de la tarda amb permès un temps amb més aire primaveral. La convecció ha afavorit l'aparició de tempestes cap a l'Empordà, amb espectacle de llamps i calamarsades incloses, com la de Capmany.

 

 

Ventades

Es preveu una millora de les condicions meteorològiques en aquest sentit. La pitjor part de la ventada ja ha passat i els registres han superat els 100 km/h en alguns indrets. Aquest és el mapa de cops de vent:

S'han reportat alguns incidents, com ara caiguda d'arbres o desperfectes en alguns catamarans del Centre Municipal de Vela del Prat de Llobregat. Una zona molt afectada per vents associats a tempesta ha estat el Baix Empordà, amb greus danys a Palamós, Palafolls o el Camí de Ronda de Llafranc. Mireu el recull d'imatges i les piulades amb més fotografies.
VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut