Tarda amb vent, neu i més fred

Acabem la setmana amb la segona fase del canvi de temps, la que porta neu i torb al vessant nord del Pirineu, i vent de mestral i tramuntana als dos extrems del país

Alberto AlcántaraActualitzat

La configuració de mestral i tramuntana porta els aires d'hivern, amb un marcat descens de la temperatura que es farà molt més evident de cara a la nit. El Servei Meteorològic de Catalunya manté avisos per neu, vent i estat de la mar. T

Xàfecs, neu i clarianes

S'han obert clarianes, sobretot per l'oest i pel sud, però també hi ha excepcions. Al vessant nord del Pirineu estarà més tapat i nevarà, amb una cota de neu que anirà baixant dels cap als 1.100 al final del dia. També quedaran núvols residuals al voltant de la costa central i Costa Brava, i a l'entorn del prelitoral del nord-est. En aquests sectors esperem alguns ruixats residuals, però que podran ser puntualment intensos.

Comença el descens tèrmic

La temperatura de primera hora ha començat a baixar, sobretot als punts on s'ha retirat la nuvolositat i on no ha arribat el vent, com bona part de les comarques de Lleida. A la resta no s'ha notat tant, o fins i tot ha pujat en el cas de l'Alt Empordà. Cal destacar que la temperatura mínima s'assolirà al final del dia a molts indrets.

Pel que fa a l'ambient de migdia, també estarà molt condicionat pel vent. La temperatura diürna baixarà clarament al Pirineu, punts d'interior del nord-est o les Terres de l'Ebre. En canvi, cap a la costa central i Costa Daurada, la component oest del vent frenarà, de moment, la caiguda. Alguns valors tocaran els 20 ºC. Quan més notarem el canvi serà a la nit.

I dilluns...

Serà un dia molt ventós. Continuarà la bona nevada al vessant nord del Pirineu, amb una cota que baixarà fins als 800 metres. La davallada tèrmica serà generosa arreu, tant a primera hora com a migdia. Les glaçades guanyaran terreny i les màximes no passaran dels 16 o 17 ºC.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut