Dissabte rúfol i amb pluges poc abundants

El cap de setmana es presenta amb un temps complicat, amb molta nuvolositat i diverses bandes de pluja. No deixaran grans quantitats d'aigua

Alberto AlcántaraActualitzat

La situació que es dibuixa pel cap de setmana és d'aquelles ingrates i difícils de pronosticar: una pertorbació enviarà diverses línies de núvols des del golf de Cadis. L'ambient ennuvolat està garantit, però la distribució espaial i temporal de les pluges pot ser més erràtica. El que també està garantit és que plourà fang.

Dia rúfol

El pas de núvols serà constant, i el cel es veurà tapat o molt enterbolit. Potser es veurà alguna clariana transitòria entre banda i banda, però no serà un bon camp de setmana pels amants del sol. Tampoc no serà un dissabte de pluja constant i contínua.

La primera tongada de pluja ha deixat algun ruixat més abundant al sud del Montsià, mentre que el matí hem tingut una banda de pluja bastant estreta i estacionària cap al Barcelonès, el Maresme, el Vallès Oriental o el Moianès. Tot plegat, amb registres d'entre 1 i 4 mm. 

A la tarda aguantarà sense ploure a moltes comarques, tot i el cel tapat, mentre que continuarà plovent a punts del nord-est: al nord i est de Barcelona i a l'oest de Girona. Sempre parlarem de pluges febles en general. Tampoc no es descarta l'arribada d'algun xàfec d'intensitat moderada per l'oest de Catalunya.

Temperatures amb pocs canvis

El mantell de núvols ha fet pujar les mínimes a la façana litoral i prelitoral. En canvi, han baixat una mica al quadrant nord-oest. Les màximes baixaran un pèl en conjunt, però pujaran pel terç oest i a punts de l'Empordà. Hi haurà alguns valors molt poc per sobre dels 20ºC.

I diumenge...

El temps serà similar, amb núvols molt abundants i amb risc de pluges a qualsevol indret del país. Les més abundants es preveuen a la tarda i al vessant sud del Pirineu.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut