Tarda amb sol, però també amb alguns ruixats

Alberto AlcántaraActualitzat

L'últim cap de setmana del juny serà calorós i més aviat estable, però no del tot. Apareixeran els típics xàfecs que caracteritzen moltes tardes d'estiu.

Sortida del sol a Manlleu (Carme Molist)

Del sol als ruixats de tarda

El dia tindrà dues cares: el matí ha estat més assolellat en general, amb algunes teranyines de núvols alts dispersos i en trànsit d'oest a est, i alguns de baixos cap a la Costa Daurada i el prelitoral sud a primera hora. Malgrat tot, també hem tingut alguns xàfecs avançats, símptomes d'un canvi de temps imminent.  Al voltant del migdia ja començaran a desenvolupar-se més nuvolades en punts de muntanya.

La tarda ens portarà alguns ruixats dispersos al Pirineu i Prepirineu. Amb el pas de les hores, arribaran més nuvolades per l'oest. No descartem que també s'acosti algun xàfec cap als Ports i la Terra Alta, o també a altres punts de ponent. No esperem quantitats abundants, però sí alguns xàfecs moderats i acompanyats de tempesta, sobretot cap al vespre i a l'Alt Pirineu. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per intensitat de pluja.

Més calor en general

La temperatura de primera hora ha estat de 2 a 4 ºC més alta a l'interior. La màxima pujarà una mica més també cap a ponent i al quadrant nord-est. En canvi, es mantindrà sense canvis cap al litoral i prelitoral sud. Tindrem valors extrems de 32 a 34 ºC a punts de ponent, la Catalunya Central i punts d'interior de les comarques de Girona.

I per a diumenge...

Un temps similar, amb més sol al matí i possibilitat de ruixats i tempestes de tarda, un dia més focalitzats sobretot a l'Alt Pirineu. Es preveu que seran menys importants que no pas els d'avui.
 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut