TV3 és la televisió que més informa sobre la violència masclista

El Consell de l'Audivisual de Catalunya publica l'informe sobre El tractament informatiu de les violències masclistes, on TV3  destaca com la televisió que més temps hi va dedicar, durant el trimestre de març a maig del 2018. La publicació s'ha fet coincidint amb el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones.

TV3 va dedicar 4 hores i 24 minuts a la informació i sensibilització sobre la violència masclista, cosa que suposa un 3,17 del total del temps que la cadena dedica a les notícies.TVE Catalunya va destinar-hi 53 minuts (2,46%) i 8tv va emetre 58 minuts sobre el mateix tema (4,54%).

L'informe conclou que les televisions catalanes han multiplicat el temps dedicat a informar i a sensibilitzar sobre la violència masclista en relació amb les dades del 2010. Segons el CAC, l'evolució s'explica, en part, pel fet que durant el període analitzat se celebra el Dia Internacional de les Dones, que coincideix amb la polèmica per la sentència de l'Audiència de Navarra sobre La Manada, que va condemnar per abús sexual la violació en grup a una jove de 18 anys durant els Sanfermines del 2016.

Una altre aspecte en què es fixa l'informe és la qualitat de la informació, és a dir, la proporció d'informacions dedicades a la reflexió i sensibilització social respecte a les notícies d'agressions i crònica judicial. En aquest sentit, els continguts que inclouen accions socials i de sensibilització, dades estadístiques i informacions sobre altres concrecions de la discriminació estructural de les dones, és majoritària a TV3 (60,8%), si bé en les altres cadenes també ha crescut significativament.

L'informe també mostra la disminució d'elements d'espectacularització a l'hora d'informar sobre la violència masclista. En concret, van aparèixer aquests elements en el 15,5% de les notícies analitzades a TV3, en el 16,3% a TVE Catalunya i en el 19% a 8tv. En el cas de TV3, aquesta dada suposa un descens gradual i constant d'aquest tipus de recursos.

Anar al contingut