Món educatiu i acadèmic

El món educatiu és sensible a la realitat social que l'envolta i per això treballa en els canvis de model d'aprenentatge necessaris per adaptar-se a aquestes noves necessitats. Entre els canvis del model educatiu es preveu un increment molt notable dels recursos didàctics en format audiovisual i multimèdia, la qual cosa fa que 3Cat tingui l'oportunitat, però sobretot la responsabilitat, de convertir-se en un actor social de primer ordre en el sector dels continguts didàctics.

+

El portal Edu3.cat és actiu des del 2007, amb un ampli ventall de materials educatius produïts per Televisió de Catalunya, Catalunya Ràdio i el Departament d'Educació. En aquest temps s'ha consolidat com a referent entre els docents a l'hora de cercar recursos audiovisuals per a la seva feina quotidiana.

Amb més de 5.500 documents sistematitzats per nivells de coneixement i matèries, aquest portal és un catàleg de recursos gairebé inesgotable. Els materials que presenta poden servir de suport a la tasca docent, per complementar o ampliar coneixements. Al mateix temps, fomenten les noves tecnologies entre els alumnes i impulsen l'ús de la televisió i la ràdio com a eines d'educació social.

Les visites a les instal·lacions de TV3 i Catalunya Ràdio d'escolars i universitaris també tenen una finalitat educativa i divulgativa, per donar a conèixer els aspectes tècnics dels mitjans i, alhora, acostar al públic la manera de treballar a la televisió i a la ràdio.

Els estudiants en pràctiques de les universitats públiques de Catalunya tenen garantida l'estada a Catalunya Ràdio i TV3. Cada any, uns tres-cents estudiants de Periodisme, Comunicació Audiovisual i Publicitat complementen la seva formació a les instal·lacions d'aquestes emissores, durant períodes de quatre mesos.   

Notícies: Món educatiu i acadèmic
Vídeos: Món educatiu i acadèmic
Anar al contingut