"To Kyma. Rescat al mar Egeu", Premi del Consell Municipal de Benestar Social

"To Kyma. Rescat al mar Egeu" ha estat premiat en la modalitat de televisió pel fet de "ser exemple de bon periodisme televisiu, per apropar la realitat d'un dels èxodes més importants dels darrers anys a la gent i explicar-ho d'una forma clara, entenedora, al costat dels qui viuen en primera persona aquesta realitat i sense caure en tòpics o dramatismes innecessaris".

El documental narra la proesa d'un equip de socorristes catalans que el 2015 van instal·lar-se a l'illa grega de Lesbos amb l'objectiu de salvar vides al mar Egeu. Al capdavant de tots ells hi ha Òscar Camps, l'ànima de Proactiva Open Arms, la petita ONG que obre els braços als refugiats i que serveix de fil conductor d'aquest reportatge periodístic que denuncia l'èxode més gran de refugiats des de la Segona Guerra Mundial i la inoperància dels governs europeus davant d'aquest fet.

Des de la seva estrena el gener del 2016 al programa "Sense ficció" de TV3, aquesta producció de La Kaseta Ideas Factory en coproducció amb TV3 no ha parat de traspassar fronteres, a més de ser inclòs per l'ACNUR, l'Agència de l'ONU pels Refugiats, en la llista dels cinc millors documentals sobre refugiats.

Els encarregats de recollir el premi han estat Arantza Díez i David Fontseca, directors del documental, i Miquel Garcia, cap de Documentals i Nous Formats de TV3.

Els Premis del Consell Municipal de Benestar Social als Mitjans de Comunicació, creats l'any 1993, tenen l'objectiu de fomentar un tractament comunicatiu respectuós i crític de les temàtiques socials i premiar la tasca informativa i divulgativa dels professionals del món de la comunicació, que amb els seus treballs contribueixen a sensibilitzar sobre la realitat social.

Anar al contingut