Madrid

Zouhier nega ara haver sentit res que relacionés l'11-M amb ETA

El primer dels implicats en l'anomenada "trama asturiana" ha començat a declarar en el judici de l'11-M. Es tracta de Rafa Zouhier, exconfident de la Guàrdia Civil que està acusat de proporcionar els explosius per executar la massacre. Zouhier, visiblement nerviós, s'ha declarat innocent de tots els càrrecs i ha assegurat que ell va avisar moltes vegades de la intenció de Trashorras de vendre 150 quilos d'explosius mesos abans dels atemptats. En la seva declaració també ha negat haver sentit mai que Trashorres hagués tingut contactes amb ETA, a diferència del què havia declarat.

Actualitzat
El judici per l'11-M a Madrid ha arribat aquest dimarts a la setena jornada. A la tarda ha continuat la declaració de Rafa Zouhier, un dels homes acusats de proporcionar els explosius que van utilitzar els terroristes. Zouhier ha respost les preguntes dels advocats de l'acusació. Tal com ha passat al matí, Zouhier ha discutit enèrgicament les acusacions de la fiscalia i ha defensat en tot moment que no va tenir cap participació en els fets.

Ha insistit que ell només va advertir a la policia, per a la qual treballava com a confident, que el "clan Trashorras" volia traficar amb explosius a Madrid. Igualment, també ha negat haver parlat de cap vinculació d'ETA a la massacre, cosa que havia insinuat en altres ocasions.

Rafa Zouhier està acusat d'haver posat en contacte els terroristes islamistes que van atemptar a Madrid amb els subministradors dels explosius d'Astúries, liderats per Emilio Suárez Trashorras. En la seva declaració ha admès haver traficat amb haixix i haver atracat joieries, entre altres coses; això sí, ha matisat que ho feia per poder informar la Guàrdia Civil.

Dels fets que se li imputen, Zouhier s'ha declarat "superinnocent", cosa que li ha retret el president del tribunal, el qual li ha dit que el "súper" sobrava. L'acusat ha afegit que va avisar diverses vegades que Trashorras pretenia vendre explosius.

Dels fets que se li imputen, Zouhier s'ha declarat "superinnocent", cosa que li ha retret el president del tribunal, el qual li ha dit que el "súper" sobrava. L'acusat ha afegit que va avisar diverses vegades que Trashorras pretenia vendre explosius. Zouhier ha dit que ell no va viatjar a Astúries a agafar els explosius i que en les dues reunions de Madrid on estaven presents, entre d'altres, Trashorras i "El Xinès", un dels suïcides, no es va parlar de canvi d'explosius per droga com apunta la fiscalia.

El processat ha insistit que si hagués sentit parlar d'explosius també ho hauria explicat a la policia. En aquest sentit, ha lamentat que pel fet d'haver-se convertit en el confident de la Guàrdia Civil l'hagin assegut igualment al banc dels acusats i per uns fets amb què no té cap relació. Zouhier ha sentenciat que a partir del seu cas ningú s'atrevirà a ser confident.

Les crítiques a la Guàrdia Civil i en concret a la seva Unitat Central Operativa (UPO) han anat més enllà quan l'acusat ha insinuat que van cometre una "gran negligència" perquè després d'informar-los que "El Xinès" podria estar implicat en una venda d'explosius per part de Trashorras la policia va voler "treure-se'l de sobre".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut