En el segon aniversari de la guerra un cementiri de soldats a Odessa, a Ucraïna (Europa Press/Kay Nietfeld )

Zelenski xifra per primer cop els militars ucraïnesos morts: 31.000 en dos anys de guerra

Per primera vegada des de l'inici de la invasió, el president ucraïnès dona una xifra de baixes militars, mentre que la de civils diu que no es pot saber

Actualitzat

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, xifra en 31.000 el nombre de soldats ucraïnesos morts des del començament de la invasió militar russa ara fa dos anys. És el primer cop que el president ucraïnès dona una dada concreta de víctimes.

Zelenski també va dir que no podia revelar xifres sobre el nombre de ferits, perquè això ajudaria a la planificació militar russa.

"31.000 soldats han mort en aquesta guerra. 31.000 ucraïnesos, i això ens fa molt de mal. Però no puc dir quants ferits tenim, perquè és Rússia qui deu saber quanta gent ha abandonat al front. Jo no ho puc dir."
 

"Ni 300.000, ni 150.000, com diuen Putin i el seu cercle de mentiders. Però cadascuna d'aquestes pèrdues és una gran pèrdua per a nosaltres", va afegir durant una roda de premsa. Amb tot, el balanç de soldats morts està molt per sota de les estimacions que s'havien fet. A l'estiu, els Estats Units van calcular en 70.000 els soldats morts.

El president Zelenski dona per primer cop una xifra de soldats morts dos anys després de la guerra (Europa Press/Presidència Ucraïna)

Pel que fa als civils, Zelenski ha dit que és impossible saber quants ucraïnesos han mort en les zones ocupades:

"Desenes de milers de civils han mort als territoris ocupats. En sabem desenes de milers, però no sé quants d'ells van morir, quants van ser assassinats, torturats o deportats. Ja sabeu que hi ha certes llistes, però no sabem quants dels nostres civils han assassinat. Simplement no ho sabem."

El president Volodímir Zelenski va fer una conferència de premsa aquest diumenge a Kíiv, dia que es complien dos anys de guerra. El president va parlar per primer cop sobre les pèrdues militars, en un moment en què Ucraïna s'ha vist debilitat per l'escassetat de municions i el bloqueig de l'ajuda dels EUA al Congrés. Una ajuda militar, especialment la nord-americana, que Zelenski va tornar a reclamar. 

 

ARXIVAT A:
UcraïnaVolodímir ZelenskiRússia
Anar al contingut