València

Zapatero convida Rajoy a parlar de la crisi econòmica

El president del govern espanyol ha anunciat durant la cloenda del congrés del Partit Socialista del País Valencià la intenció de reunir-se amb el líder del PP, Mariano Rajoy, per parlar de la situació econòmica actual i buscar punts de trobada per afrontar la crisi. Zapatero ha dit que en els pròxims dies convidarà el líder de l'oposició per intercanviar opinions perquè vol escoltar i està obert al diàleg.

Actualitzat

Zapatero s'ha mostrat esperançat que Rajoy accepti la invitació i puguin intercanviar opinions sobre la situació de l'economia espanyola i la crisi financera internacional. A més d'aquest oferiment, en la seva intervenció a València, el president del govern espanyol ha reiterat la solidesa del sistema financer espanyol.

Abans de conèixer aquest oferiment, però, el líder de l'oposició havia dit que ja havien ofert el seu suport a l'executiu i que aquest l'hauria rebutjat. Rajoy, que en la seva intervenció al congrés del PP a Canàries, ha criticat els pressupostos per al 2009. En canvi, no s'ha referit a la notícia que publica el diari "La Vanguardia", segons la qual, Mariano Rajoy, estudia oferir al govern un pacte d'estat contra la crisi, que inclouria l'aprovació dels pressupostos per al 2009.

Alguns partits catalans ja han reaccionat. Des d'ICV, Jordi Guillot assegura que cal un pacte del govern amb els empresaris i els sindicats per afrontar la crisi. Mentrestant, des de CiU, Duran i Lleida ha posat dues condicions per afegir-s'hi: un bon acord sobre el nou model de finançament per a Catalunya i mesures contra la crisi.

Primer avantatge per al PP

Per primera vegada des de les últimes eleccions espanyoles, una enquesta atorga avantatge al PP sobre el PSOE. El diari "Público" atorga una diferència de vuit dècimes favorable al PP, que es veuria afavorit per la crisi econòmica. Tot i que l'enquesta reflecteix un "empat tècnic" entre les dues formacions, el més destacable és el canvi de tendència que atorga la iniciativa als populars en estimació de vot.

Anar al contingut