El pacient Richard Rick Slayman amb l'equip de l'Hospital General de Massachusetts
El pacient Richard Rick Slayman amb l'equip de l'Hospital General de Massachusetts

Mor el primer pacient trasplantat amb un ronyó de porc modificat genèticament

Richard Slayman va ser el primer cas de xenotrasplantament a una persona que no estava en mort cerebral i, segons l'hospital, no hi ha indicis que l'operació estigui relacionada amb la seva mort

RedaccióActualitzat

Encara no feia dos mesos que l'Hospital General de Massachusetts, als Estats Units, celebrava el primer trasplantament d'un ronyó de porc a un humà viu, quan aquest diumenge ha hagut de lamentar la mort del pacient.

Segons el que ha explicat l'hospital de Massachusetts, a Boston, no disposen de "cap indici" que la mort del trasplantat sigui resultat d'aquesta recent i pionera operació. 

L'equip de trasplantaments de l'Hospital General de Massachusetts considerava que el ronyó de porc modificat genèticament podria haver durat, almenys, dos anys

Diabètic i candidat a un trasplantament pioner

Richard Rick Slayman havia de passar per l'hospital cada pocs dies pels seus problemes vasculars. Els ronyons no li funcionaven correctament perquè tenia diabetis de tipus 2 i hipertensió.

El primer trasplantat viu d'un cor de porc modificat genèticament, Richard 'Rick' Slayman, mor dos mesos després
El primer trasplantat viu d'un cor de porc modificat genèticament, Richard Rick Slayman, ha mort dos mesos després (Hospital General de Massachusetts)

Després que el trasplantament d'un ronyó humà li fallés el 2018, Slayman, de 62 anys, es va veure obligat a tornar a fer diàlisi mentre s'avaluava si podia ser apte per rebre un ronyó d'origen animal.

El 16 de març del 2024, després d'una operació de 4 hores amb 5 cirurgians implicats, va rebre un ronyó de porc editat genèticament amb fins a 69 modificacions desenvolupades amb tecnologia CRISPR-Cas9.

Era el primer cas de xenotrasplantament (trasplantament d'òrgans animals a humans) d'un ronyó de porc en un pacient viu. Fins llavors s'havien fet trasplantaments de ronyó de porc temporals, però sempre en pacients amb mort cerebral

Hi ha hagut casos anteriors de trasplantament de cor de porc, també amb modificacions genètiques per tal que l'òrgan sigui compatible, s'adapti a l'organisme humà i no sigui rebutjat immediatament pel sistema immune del pacient.

 

ARXIVAT A:
CiènciaEstats UnitsRecerca científica
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut