Whatsapp
Whatsapp havia perdut usuaris pels canvis en les condicions d'ús

WhatsApp ajorna els canvis en les condicions d'ús i no suspendrà comptes el 8 de febrer

L'aplicació rectifica després de la polèmica per l'intercanvi de dades amb Facebook i la fugida d'usuaris cap a la competència

Actualitzat

No hi haurà canvis en les condicions d'ús i privacitat de WhatsApp el 8 de febrer. Així ho ha assegurat la companyia de missatgeria instantània, que ha decidit ajornar fins al 25 de maig els seus plans per posar en marxa les noves condicions, que han generat polèmica per si permeten l'intercanvi d'informació amb la seva empresa matriu, Facebook.

WhatsApp ha pres aquesta decisió després que molts dels seus usuaris s'han donat d'alta a altres serveis de la competència, com Telegram i Signal. En tres dies, per exemple, Telegram havia registrat 25 milions d'altes a tot el món.

De fet, entre la setmana prèvia i la posterior a l'anunci dels canvis, les descàrregues de WhatsApp es van reduir d'11,3 milions a 9,2 milions.

En un comunicat, WhatsApp assegura que vol aclarir els termes per la "confusió i divulgació d'informació falsa que genera preocupació" entre els usuaris i afirma que "l'actualizació no expandeix" la seva capacitat de compartir dades amb Facebook. També manté que aquests canvis no afecten les converses privades, que estan encriptades de principi a final, i que les modificacions van adreçades al servei d'empreses.

De moment, diuen els responsables de WhatsApp, s'estén la data límit perquè els usuaris revisin i acceptin les noves condicions i asseguren que no se suspendrà ni s'eliminarà cap compte el 8 de febrer.

Thank you to everyone who's reached out. We're still working to counter any confusion by communicating directly with @WhatsApp users. No one will have their account suspended or deleted on Feb 8 and we'll be moving back our business plans until after May - https://t.co/H3DeSS0QfO

 

L'expert en tecnologia Albert Cuesta ha analitzat aquesta setmana a "Els matins" de TV3 què hi ha de cert darrere del pànic que ha fet que molts usuaris deixin WhatsApp.

Cuesta apunta tres raons: el canvi en les condicions de privadesa que només afecta usuaris de fora d'Europa, la nova funció dels telèfons iPhone, que informa sobre les dades personals a què accedeix cada aplicació, i el tuit que el magnat Elon Musk va fer demanant passar a Signal:

 

ARXIVAT A:
TecnologiaXarxes socials WhatsApp
Anar al contingut