Les companyes de classe de Sadeel traslladen el cos de la noia a Jenín
Les companyes de classe de Sadeel traslladen el cos de la noia a Jenín
Jenín

Una noia de 15 anys mor a Palestina per una bala perduda durant un atac israelià a Jenín

Amb més d'una dotzena de morts en només tres dies, Cisjordània viu l'espiral de violència més important des de la Segona Intifada

Redacció/Agències

Una adolescent de 15 anys ha mort aquest dimecres a la matinada a conseqüència de la greu ferida al cap que va rebre quan una bala perduda va entrar al domicili, durant l'atac israelià d'aquest dilluns a Jenín, segons ha informat el ministre de Salut palestí.

Sadeel Turkman era dilluns a casa seva, al nord de Cisjordània, durant els enfrontaments de l'exèrcit israelià amb milicians palestins. Durant el xoc, una bala va entrar a casa seva i li va anar al cap.

Un oficial militar israelià ha dit a la ràdio de l'exèrcit que l'escenari d'una bala entrant dins d'un domicili "era poc probable" i ha assegurat que investigaran els fets.

Les companyes d'escola de Sadeel han traslladat el cos de la noia durant la processió fúnebre que s'ha fet a Jenín, tal com mostra aquest vídeo de l'agència de notícies palestina WAFA:


Turkman és la setena mort causada per l'exèrcit israelià aquest dilluns a Jenín, en uns enfrontaments que van durar més de nou hores i són els més greus dels últims anys.

Amigues de Sadeel Turkman fan ofrenes a la bata escolar de la noia, morta per una bala de l'exèrcit israelià
Amigues de Sadeel Turkman fan ofrenes a la bata escolar de la noia, morta per una bala de l'exèrcit israelià

Una espiral de violència que no s'atura

La jornada d'aquest dimecres és un capítol més de l'espiral de violència que s'està vivint a la Cisjordània ocupada, amb més d'una dotzena de morts en només tres dies.

Després dels set palestins morts per l'exèrcit dilluns a Jenín, aquest dimarts van morir quatre israelians, dos dels quals menors d'edat, en un atac de Hamas. Els dos atacants van ser abatuts poc després.

La resposta dels colons israelians ha estat un assalt que ha deixat una trentena de palestins ferits i centenars de cotxes cremats. Enmig d'aquesta tensió, el govern d'Israel ha anunciat que ampliarà l'assentament d'Eli, el més proper al lloc dels fets. 

Funeral per les víctimes de l'atac israelià de dilluns a Jenín
Funeral per les víctimes de l'atac israelià de dilluns a Jenín (EFE/Alaa Badarneh)

Cisjordània viu aquests dies el pic de violència més important des de la Segona Intifada, entre 2000 i 2005. Més de 130 palestins han mort en el que portem d'any, la majoria en enfrontaments armats amb tropes israelianes. Al costat israelià, han mort 25 persones.

Israel no només ha intensificat les accions a la zona, sinó que el govern ja parla obertament de posar en marxa una gran operació militar a Cisjordània per "acabar amb el terrorisme".

"Ha arribat el moment de llançar una campanya militar", ha defensat el ministre de Seguretat Nacional, Itamar Ben-Gvir, ha reclamat "tornar als assassinats selectius des de l'aire, enderrocar edificis, col·locar barricades, expulsar els terroristes i acabar d'aprovar la llei per a la pena de mort".

 

ARXIVAT A:
Pròxim Orient Palestina
Anar al contingut