Vandellòs

Una avaria en el transformador de corrent elèctric obliga a aturar un altre cop Vandellòs II

La central nuclear Vandellòs II s'ha tornat a aturar per una avaria en una connexió entre el transformador de sortida del corrent i la xarxa de distribució elèctrica. Així ho ha anunciat la subdelegació del govern de Tarragona, que ha afegit que l'aturada s'ha fet de manera automàtica, com es preveu en el disseny dels equips i sistemes per aquests tipus de casos, i, per tant, l'operatiu ha funcionat correctament. L'avaria s'ha produït en un dels tres transformadors de sortida de corrent de la central. Es tracta de la cinquena aturada "no programada" de la central des de principis d'any. La central preveu connectar-se a la xarxa aquest dijous, un cop solucionat el problema.

Actualitzat

La central nuclear s'ha tornat aturar de nou per l'avaria en un dels tres transformadors que envien el corrent elèctric a la xarxa de distribució i que ha provocat l'aturada automàtica. Amb tot, l'avaria no ha obligat a activar el pla d'emergència nuclear de Tarragona, segons la subdelegació del govern.

Segons ha explicat la direcció de la planta a través d'un comunicat, la incidència s'ha produït a causa de la tempesta amb fort aparell elèctric registrada la nit del 8 d'agost, agreujada pel fort vent amb ratxes que ha bufat durant la matinada. La previsió de l'empresa és reconnectar la central a la xarxa aquest dijous, un cop reparada l'avaria.

L'aturada de Vandellòs II passa només uns dies després que el Ministeri d'Indústria li imposés una multa rècord de més d'un milió i mig d'euros per una avaria ocorreguda l'agost del 2004. A més, aquesta aturada "no programada" de la central és la cinquena des de principis d'any.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut