L'home no tenia menjar ni aigua dalt del congelador que li va servir per salvar-se (CEN)

Un pescador sobreviu 11 dies dins d'un congelador a la deriva a l'oceà Atlàntic

L'home no sap nedar i el van trobar a 400 quilòmetres de la costa de Surinam, surant gràcies al congelador on guardava el peix

RedaccióActualitzat

Un pescador hauria sobreviscut refugiat durant 11 dies en un congelador que flotava a la deriva al mig de l'oceà Atlàntic. Segons ha explicat ell mateix a la televisió brasilera Record TV, va sortir a pescar des d'Oiapoque, un poble del nord del Brasil, però el vaixell es va enfonsar perquè hi entrava aigua per unes esquerdes.

Quan va veure que l'enfonsament era imminent, l'home va tenir la idea de provar si el congelador per guardar el peix flotava, i va ficar-s'hi a dins. A Romualdo Macedo Rodrigues, que no sap nedar, el van rescatar l'11 d'agost, al mig de l'oceà Atlàntic, els mariners d'un vaixell.

Era a Surinam, un estat del nord-est de l'Amèrica del Sud que queda a més de 300 quilòmetres en línia recta del punt des d'on havia sortit. Es calcula que en el moment del rescat es trobava a uns 400 quilòmetres de la costa.

L'home estava molt feble i va explicar que, durant el naufragi, va haver de treure aigua de dins del congelador. "La treia amb les mans i vaig començar a desesperar-me", explica. A més de totes les adversitats, el nàufrag explica que també tenia por de ser atacat pels taurons.

"Envoltaven el congelador, però se'n van anar. No vaig dormir, veia l'alba, el capvespre, li demanava a Déu que enviés algú a rescatar-me", recorda a l'entrevista.

Sobre el rescat, recorda com va sentir el soroll del vaixell que el va acabar portant a terra ferma. "Ells es pensaven que al congelador no hi havia ningú. Es van aturar lentament, la meva visió ja s'estava esvaint, i vaig dir: 'Déu meu, un vaixell'. Vaig aixecar els braços i vaig demanar ajuda", diu.

El brasiler, molt dèbil, va rebre els primers auxilis en un hospital, però posteriorment va ser detingut per la policia surinamesa per haver entrat al país sense documents.

El portal d'R7 explica com, en total, el pescador va estar detingut durant 16 dies, en una cel·la amb altres presos, sense que les autoritats li comuniquessin el motiu de l'empresonament. "Per què sóc aquí? No he matat a ningú, ni he robat", assegura que pensava.

L'home va rebre el suport de les autoritats brasileres, que van negociar-ne l'alliberament amb el govern de Surinam. El dia de l'extradició, diu, va ser "el més important" de la seva vida. "Aquella nevera, per a mi, era Déu. Va ser un miracle", assegura quan recorda el que ha viscut.

 

ARXIVAT A:
Brasil
Anar al contingut