Barcelona

Un miler de persones aposten pel diàleg per aconseguir la pau a Euskadi en una concentració a Barcelona

La concentració que ha convocat la Plataforma Catalana per la Pau i el Diàleg a favor del procés de pau a Euskadi ha aplegat aquest migdia un miler de persones a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. Els organitzadors han llegit un manifest que apunta el diàleg en absència de violència com a únic camí per arribar a la pau. La manifestació, a la qual s'han adherit vuitanta organitzacions amb el suport d'alguns partits, ha servit per representar el col·lectiu Ahotsak, que aglutina dones basques de totes les tendències, però amb una aposta comuna: la fi de la violència amb el diàleg.

Actualitzat
La concentració ha començat amb la interpretació d'"El cant dels ocells" per part de la cantant Marina Rosell, tot seguit l'actriu Montserrat Carulla ha llegit el manifest, en què els organitzadors han expressat el seu suport al diàleg en absència de la violència com a única via per aconseguir la pau a Euskadi i han manifestat la necessitat de respectar tots els drets.

A l'acte, hi han assistit organitzacions del País Basc com ara la del moviment a favor del procés de pau Ahotsak, que agrupa dones de tot l'espectre polític tret del PP. Les seves representants han reclamat un "diàleg sense condicions" i que tots els projectes polítics es puguin debatre en absència de violència. Durant la poc més d'una hora que ha durat la trobada, s'han pogut llegir pancartes en les quals s'apostava per un procés dialogat i es demanava el dret de decidir. La mobilització ha finalitzat amb la interpretació de la cançó "País Basc" per part de Raimon.

Entre les personalitats que han expressat a títol individual la seva adhesió a l'acte figuren, a més dels cantants i l'actriu abans esmentats, el sociòleg Salvador Cardús i Rosa Lluch (filla de l'exministre socialista assassinat per ETA Ernest Lluch). També hi han donat suport ERC, ICV-EUiA i Ciutadans pel Canvi. PSC i CiU, no. Els socialistes perquè han considerat inoportú el lema de la manifestació, "Sí al procés de pau i al dret de decidir". Els convocants havien insistit en la necessitat que la concentració reunís "tots aquells que comparteixen la necessitat d'impulsar el procés de pau", cosa que, segons la seva opinió, inclou el PSC i CiU i únicament exclou el PP.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut