Jornada Invesjove a l'institut de Vielha, a la Val d'Aran.
Jornada Invesjove a l'institut de Vielha, a la Val d'Aran.

Un llibre digital recull els 28 treballs de recerca que es van fer el curs passat a l'Alt Pirineu i Aran

ACN Sort - En el marc de les jornades InvesJove, la directora de l'Institut per al Desenvolupament de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA), Eva Fiter, ha presentat del llibre digital de l'edició de l'any passat, la 16a, que es pot consultar al web de l'Institut. El llibre digital recull els resum dels 28 treballs de recerca presentats el curs 2022/23, entre els quals predominen els de la modalitat de ciència i tecnologia (20 treballs) davant dels d'humanitats i ciències socials, amb 8 treballs. A part del català, s'inclouen treballs de recerca escrits en aranès, castellà, francès i anglès. L'elecció de continguts i àmbits geogràfics de les recerques estan molt vinculats a la realitat i les problemàtiques de l'Alt Pirineu i Aran.

Tots els estudis seleccionats es publiquen, en versió resumida, per difondre bones pràctiques i reconèixer la importància de la feina ben feta de l'alumnat i del professorat implicat.

La 17a edició de la jornada InvesJove, d'Investigació i Recerca a l'educació secundària, ha finalitzat aquest dijous a l'institut Hug Roger III de Sort amb la conferència 'No era tan fàcil com semblava' sobre els noms dels pobles i el seu significat, a càrrec de Núria Garcia Quera. Prèviament s'han realitzat jornades a Vielha i Puigcerdà

El projecte InvesJove s'adreça a l'alumnat de Batxillerat dels instituts del territori de l'Alt Pirineu i Aran per potenciar la investigació i la recerca, proporcionar pautes i estratègies per dissenyar-la i, posteriorment, comunicar els resultats.

Cada jornada s'estructura en una conferència sobre una temàtica vinculada a les necessitats dels alumnes de primer de Batxiller, que els ha de servir per preparar el treball de recerca, i una segona part organitzada per blocs, on els alumnes que ja han fet el treball el presenten als seus companys.

Anar al contingut