L'Isaac va amb cadira de rodes per la lesió al genoll soferta en l'atropellament
L'Isaac va amb cadira de rodes per la lesió al genoll soferta en l'atropellament

Un jove cec, atropellat per un home a qui va retreure que havia aparcat a la vorera

El jove ha denunciat el conductor per lesions al genoll que l'obliguen a anar amb cadira de rodes de forma temporal

Redacció / AgènciesActualitzat

Era dilluns 19 de novembre, a dos quarts de vuit del vespre, al carrer de la Rutlla de Girona, un carrer cèntric amb voreres estretes. L'Isaac Padrós, cec, acompanyat de la seva parella i el fill d'ella d'11 anys, topa amb el retrovisor d'un vehicle aparcat a la vorera. "La meva parella em diu que el conductor és a dins", explica l'Isaac. "Localitzo la porta, localitzo el vidre, truco a la finestreta perquè l'abaixi, un cop sento que l'abaixa li dic en aquest senyor que 'En el meu planeta les voreres són per a les persones. Aleshores, sisplau, tregui el cotxe d'aquí'. En qüestió de segons la conversa puja de to."

L'Isaac i l'Oriol, el nen que l'acompanyava, es van posar davant del vehicle per fer-li una foto. "I aquest senyor decideix tirar marxa endavant. El seu vehicle impacta amb el meu genoll sabent que jo no m'hi veig."

L'Isaac va caure a terra i les lesions al genoll fan que hagi d'anar temporalment amb cadira de rodes.

El seu advocat ha presentat denúncia per lesions i els serveis jurídics de l'Ajuntament estudien com adherir-se a la denúncia.

"No és només el dany físic que se li ha causat", diu la regidora de Drets Socials de l'Ajuntament de Girona, Núria Pi, "sinó el dany psicològic i la por que ara se li ha instal·lat. Perquè l'Isaac no pot veure venir el perill com la resta."

La responsable d'Habitatge i Joventut a l'Ajuntament gironí, Anabel Moya, defensa que "aquesta ciutat és per a tothom. Tenim drets i tenim obligacions, però també apel·lem una mica a l'empatia. Que ens posem a la pell de l'altre i que siguem conscients de què pot suposar aparcar malament".

Al carrer de la Rutlla molts vehicles estacionen a la vorera (CCMA)

Precisament, aquest setembre es va engegar una campanya a Girona amb plafons a moltes voreres i el lema: "Cotxe, aquí no hi aparquis". En aquests dos mesos s'han posat 174 multes.

En tot l'any la policia municipal de Girona ha sancionat per aquest motiu gairebé 1.300 conductors.

La víctima de l'atropellament, Isaac Padrós, estudiant de la Universitat de Girona, és un conegut activista social i presideix l'associació Multicapacitats.

ARXIVAT A:
Mobilitat
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut